Sparen en verzamelen

Sparen voor de zending is niet weg te denken van het thuisfront van de zending. In het verleden zamelden mensen allerlei producten in om geld bijeen te brengen voor zendingswerk. Zilverpapier, oude kleding, zelfs de capsules die melkflessen afsloten en Persil-emmertjes werden gespaard. In de loop van de tijd is veel veranderd, maar sparen voor de zending kan nog steeds!

Wat is er zoal te sparen?

Frituurvet
Op veel plaatsen in het land zijn al containers geplaatst waar oud frituurvet in kan worden achtergelaten. Klik hier als u een container wilt aanvragen of een volle container wilt omwisselen. Neem contact op met het zendingsbureau om de mogelijkheden voor uw gemeente te bespreken.

Mobiele telefoons
Diverse gemeenten zamelen afgedankte mobiele telefoons in. De materialen in de telefoons kunnen geld opbrengen. Dat kan via een adresje dat bekend is bij uw gemeente, maar ook via het zendingsbureau.

Airmiles en DE-punten
Uw vergeten airmiles of gespaarde Douwe Egberts-punten kunnen een kleine bijdrage aan het zendingswerk leveren. Klik hier om daar meer over te lezen.

Postzegels
Al jarenlang sparen gemeenten, scholen, tehuizen en andere instellingen postzegels voor de zending. Regelmatig worden grote hoeveelheden op het zendingsbureau afgeleverd. Een vrijwilliger zorgt voor de verkoop van de postzegels. In sommige gevallen levert verkoop van speciale zegels of albums een mooi bedrag op.

Waardepapieren en vreemde valuta
Veel mensen hebben meer dingen van waarde in huis dan ze beseffen. Vindt u bij een grote opruimactie vreemde valuta of een sok met guldens van vroeger? Gooi niets weg, maar lever de vondst af bij het zendingsbureau, waar het te gelde gemaakt wordt.