Licht in het duister

Een maanloze nacht in Afrika is donker. Écht donker. Je ziet geen hand voor ogen.

Op een ander punt is het voor de Mogofin in Guinee ook donker. Ze hebben geen zicht op die tekst uit Psalm 119. ‘Uw woord is een lamp voor mijn voet, en een licht op mijn pad’ (vers 105). Deze psalm is immers nog niet verschenen in de taal van hun hart. Hoe zullen ze de tekst dan kennen?

Luther zegt bij dit vers: ‘Als dit waar is, (…) dan moet het ook waar zijn dat buiten Gods Woord alle menselijke leer en wijsheid, hoe mooi en heerlijk ze ook schijnt en glanst, slechts duisternis is. (…) Zoals onze kaarsen niet de hemel en de aarde verlichten, maar de kleine hoeken in ons huis, en de zon echter hemel, aarde en alles verlicht, zo is Gods Woord de ware zon, die ons de eeuwige dag geeft om te leven en vrolijk te zijn.’

Deze zon begint te schijnen voor de voet van de Mogofin. Het bijbelvertaalwerk is in volle gang. De mannen van het dorp kunnen al meerdere bijbelboeken in hun eigen taal kopen. De voorjaarsactie van 2021 is gericht op de voortgang van het vertaalwerk voor de Mogofin. Draagt u bij aan het licht van Gods Woord in Guinee?

Meer Bijbel voor de Mogofin. Na aflevering 1 is dit de tweede bijdrage in de ZGG Voorjaarsactie 2021. Bekijk hier aflevering 3.

Steun de Voorjaarsactie!
- Scan de QR-code op de afbeelding
- Gebruik deze Tikkie-link
- Geef via onze doneerpagina