Woorden om te zingen

Kleine kinderen leren stap voor stap hun moedertaal. Dat is een langdurig proces vol verrassingen. Een kind dat nog nauwelijks praat, blijkt soms wel uitstekend te kunnen zingen. Allerlei versjes worden luidkeels ten gehore gebracht in herkenbare klanken.

Zingen is een natuurlijke behoefte van mensen over de hele wereld. Ook de Mogofin in Guinee uiten zich soms door gezang. De Mogofin zijn meer gericht op luisteren dan op lezen. Een lied wordt dus snel en gemakkelijk door omstanders overgenomen.

Dit biedt kansen voor de verspreiding van Gods vertaalde Woord. Het zendingsteam in Guinee is bezig bijbelgedeelten geschikt te maken voor beurtzang.

Hieronder ziet u Psalm 1 in het Mogofin. De tekst aan de linkerkant is voor de ‘voorzanger’. De tekst rechts kan als reactie door de groep worden gezongen.

Hoe zou het klinken als dit daadwerkelijk gezongen wordt? Een gezongen opname van een psalm als deze heb je niet zomaar. Er worden mensen voor gezocht: Mogofin-sprekers die het mooi vinden om te doen, en het ook kunnen. Maar als dat eenmaal lukt, zou het bijvoorbeeld zo kunnen gaan klinken…
klik hier

Weet u welke Psalm hier gezongen wordt? Een lofzang bij uitstek: Psalm 150. Dit lied zingt van het grote doel van hemel, aarde, zee en heelal. ‘Alles, wat adem heeft, love den HEERE! Hallelujah!’ Is dát niet onze hartelijke instemming en financiële bijdrage waard?

Meer Bijbel voor de Mogofin. Na aflevering 8 is dit de laatste bijdrage in de ZGG Voorjaarsactie 2021.

Steun de Voorjaarsactie!
- Scan de QR-code op de afbeelding
- Gebruik deze Tikkie-link
- Geef via onze doneerpagina