Gerard Wassink

Voor de tweede keer ben ik als zendingswerker uitgezonden naar Albanië en ik ben voor de derde keer uitgegaan voor ZGG. Van 2005-2009 werkte ik als evangelist in Delvinë. De eerste periode dat ik werkzaam was op het zendingsveld, was van 1986-1996 toen ik als landbouwkundige in Nigeria werkte.

Elke keer werd ik samen uitgezonden met mijn vrouw Gerda. Bij de tweede en derde uitzending gingen niet alle kinderen mee. Sinds zomer 2020 zijn al onze kinderen in Nederland en wonen Gerda en ik dus met z'n tweeën in Albanië.

Voorafgaand aan onze huidige uitzending was ik werkzaam als projectmanager bij internationale landbouwprojecten. Daarnaast studeerde ik theologie. Die studie heb ik ondertussen afgerond. Voor mijn werk als theologisch toeruster is dat noodzakelijk. Op 28 september 2015 werden we uitgezonden vanuit de gemeente Doetinchem.

Mijn taak is bovenplaatselijk. Mijn hoofdtaak ligt sinds september 2020 bij de Bijbelschool, waar we (jonge) mensen opleiden die mogelijk in de toekomst een taak in de kerk gaan krijgen. Ook is er een trainingsprogramma voor de evangelisatiemedewerkers, waaraan ik lesgeef. Verder ben ik bij diverse zendingsgemeenten betrokken, vooral bij de gemeentevorming in Delvinë en bij de presbyteriaanse gemeenten in het land. Ook ondersteun ik diverse vertaalprojecten van bijbelse en gereformeerde literatuur.