Ontwikkelingen na aardbevingen Albanië

29 januari – Durrës, Albanië

Bericht van het team in Albanië:

"Het leven in Durrës leek weer gewoon door te gaan. De bodem leek weer tot rust te zijn gekomen. Deze week werden we echter opnieuw opgeschrikt door enkele trillingen. Dinsdagavond vond in de omgeving van Durrës een aardbeving plaats met een kracht van 5.1. In paniek vluchtten weer velen hun huis uit. De schrik van de afgelopen tijd zit er nog goed in bij de mensen. Na de aardbevingen van november waren velen weer teruggegaan naar hun eigen huis. Als dat tenminste nog bewoonbaar was… Dat laatste is voor sommige mensen nog steeds niet duidelijk en kan voor veel spanning zorgen. Een team van ingenieurs van de gemeente Durrës heeft de afgelopen weken heel wat woningen bezocht en beoordeeld of deze nog bewoonbaar zijn of niet. Dit verificatieproces is nog steeds niet afgerond.

Eén van onze lokale werkers heeft nog steeds geen duidelijkheid over de bewoonbaarheid van zijn huis en overnacht daarom nog altijd op een andere plek. Door de financiële hulp vanuit Bijzondere Noden (BN) kunnen we de kosten van zijn tijdelijke woonruimte dekken. Zoals al eerder vermeld, was het huidige kerkcentrum in Durrës door de aardbevingen erg beschadigd. Dankzij uw bijdragen kon een nieuw kerkgebouw gehuurd en verbouwd worden. Zondag 12 januari vond hier de eerste kerkdienst plaats. Gods Woord blijft, dwars door alles heen! Het kerkgebouw lijkt zelfs op een meer toegankelijke plaats te liggen dan het vorige centrum.

We zijn dankbaar met alle meeleven tot nu toe. Wat mooi dat u aan Durrës denkt door middel van uw gebed en gaven! Deze zijn blijvend nodig. Gebed voor werkelijke rust in de harten van wijkbewoners. Gebed om wijsheid bij de juiste verdeling van hulp. De gemeente Durrës heeft ons als organisatie officieel toestemming verleend om hulp te verlenen in de wijk. Om dat zo goed mogelijk te kunnen doen, is een christelijke ingenieur aangetrokken die mensen uit de wijk bezoekt, hulpvragen beoordeelt en de uitvoering van de noodhulp begeleidt. Wanneer de overheid haar inventarisatie-proces heeft afgerond, kunnen we kijken hoeveel gezinnen concreet geholpen kunnen worden. Helpt u ons mee om veel wijkbewoners te helpen?"

Klik hier om naar de noodhulppagina van Bijzondere Noden te gaan.