Start oprichting kerkverband Ecuador

1 oktober – Machala

De (zendings)gemeenten in Ecuador zijn begonnen met de stappen die gezet moeten worden om een eigen kerkverband te registreren. Daarvoor moet een officieel verzoek ingediend worden. Om het verzoek te ondersteunen, verzamelen de gemeenten de namen en de handtekeningen van de belijdende leden. Van elk lid zijn drie handtekeningen nodig, die tijdens activiteiten in de kerk gezet worden.

Een gemeentelid in Machala was niet in de gelegenheid om naar de kerk te komen. Evangelist Steven Baan en zijn vrouw Karine brengen haar thuis een bezoek (foto). Helaas kampt Machala met grote problemen in de stroomvoorziening. Gedurende 12 van de 24 uur per dag is er geen elektriciteit. Gelukkig heeft Steven zijn telefoon bij zich. De zaklamp geeft genoeg licht om de handtekeningen te zetten.

Als van de vier gemeenten in Guayaquil, Portoviejo, Machala en Quevedo alle handtekeningen verzameld zijn, wordt de aanvraag voor de oprichting van de Iglesia Reformada Cristiana en Ecuador (IRCE) ingediend. Het is een belangrijke stap naar een zelfstandige kerk die als de Heere het geeft op termijn zal ontstaan.