Steunfonds Wycliffe Bijbelvertalers


ZGG steunt het werk van Wycliffe met € 40.000 per jaar. Deze bijdrage wordt verdeeld over het werk van vier Wycliffe-medewerkers in verschillende landen.

Willem en Esther van de Bruinhorst wonen en werken in Arop (Papoea-Nieuw-Guinea) voor alfabetiseringswerk. Ze zetten zich in om het gebruik van vertaalde bijbelgedeelten bij de lokale bevolking te stimuleren en helpen bij het toepassen van bijbelse grondlijnen in het dagelijks leven. Willem en Esther zijn verbonden aan de gemeente van Vlaardingen.

J*****, afkomstig uit de gereformeerde gemeente van Doetinchem, verricht voor Wycliffe alfabetiseringswerk in Azië. Om veiligheidsredenen kan over haar persoon en werk niet meer informatie gegeven worden.

Oud-ZGG’er Rineke van Rijn is sinds 2011 werkzaam in Tsjaad. In een team van consultants en alfabetiseringswerkers heeft zij een taak als begeleider van het bijbelvertaalwerk. Rineke is afkomstig uit de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Janneke doet alfabetiseringswerk onder de Hungwere-bevolking in Nigeria. Zij is verbonden aan de gemeente van Ridderkerk-Slikkerveer. 

Opgehaald: € 40000/€ 40000