Talentenveiling voor ZGG

Zet uw tijd in voor de zending!


Het idee is simpel: maak een lijst van klussen die gemeenteleden willen doen en laat andere gemeenteleden betalen om deze klussen voor hen uit te voeren... De opbrengst van deze talentenveiling is voor de zending. En het is óók nog eens gezellig!

Door Steven Baan

Auto’s wassen voor de zending. Het kan zomaar een opschrift zijn van een flyer die u binnenkort bij het kerknieuws kunt verwachten. De temperatuur is er op dit moment nog niet naar, maar alvast ideeën opdoen voor het voorjaar kan geen kwaad. Het is een onderwerp in de rubriek talentenveiling. Deze actie heeft als doel om de diverse capaciteiten en talenten in de gemeente in te zetten om geld op te halen voor het goede doel, zending. Het heeft ook nog eens een samenbindende werking.

Aanpak

Het voordeel van een talentenveiling is dat alle ingrediënten in principe aanwezig zijn in de gemeente. Ze moeten alleen op de juiste manier gemixt worden. Zoek daarom een klein groepje enthousiastelingen die deze kar kan trekken en ga aan de slag. Het is goed om samen met de plaatselijke zendingscommissie te overleggen over de taakverdeling.

Welke talenten?

Het gaat erom dat iedereen in de gemeente mag aangeven welke dienst of product hij of zij wil leveren tegen een bepaald bedrag. Wanneer de lijst met aangeboden talenten klaar is, kunnen anderen hier een keuze uit maken. Moet uw gras gemaaid worden of heeft u oppas nodig? Kijk op deze lijst en neem contact op met de coördinator van de talentenveiling.

Uitvoering

De organisatie van de talentenveiling zal twee data moeten plannen. De eerste is voor het samenbrengen van talenten en de uitleg over de veiling. Dat is goed te combineren met bijvoorbeeld een gemeentedag. Er zijn formulieren nodig, waarop iedereen zijn gegevens kan achterlaten met een beschrijving van het product of de dienst die hij of zij aanbiedt. De tweede bijeenkomst is om de eigenlijke veiling te houden. Alle talenten worden op een poster gezet en opgehangen in een ruimte, waar iedereen een bieding kan plaatsen. Als de biedingen zijn gedaan, worden deze verzameld. De bieder wordt met de talentleverancier in contact gebracht om af te spreken wanneer de levering plaatsvindt.

Eigen smaak

Uiteraard is deze talentenveiling niet alleen volgens bovenstaande beschrijving uit te voeren. We zijn daarom altijd benieuwd naar andere creatieve vormen van fondsenwerving. Heeft u of heb jij leuke ideeën om geld op te halen voor de zending? Laat het ons weten!

 

30 tips om te doen of te verkopen

- auto wassen
- houtsnijwerk
- kinderkleding naaien
- speelgoed repareren
- borduren
- reparatie houten speelgoed
- appels plukken
- BBQ
- maaltijden
- eten bereiden
- tomatensoep
- brood
- stoofperen
- taart
- lasagne
- oliebollen bakken
- kinderoppas
- boodschappen doen
- schilderen
- spelletjes doen
- grasmaaien
- heg snoeien
- ramen zemen
- behangen
- klussen
- gitaarles
- pannenkoeken bakken
- hond uitlaten

Eerder verschenen in Paulus 355 - januari 2017