Zangreis naar Duitsland

"Zolang we leven, wordt er nooit genoeg gezongen."

Maarten Luther

Van 17 t/m 21 mei 2021 kunt u onder begeleiding van ervaren gidsen op reis naar het Lutherhaus in Gotha, de Wartburg in Eisenach en de Georgenkirche in diezelfde plaats. In die kerk heeft Luther gepreekt en is componist Johann Sebastian Bach gedoopt. U bezoekt ook Erfurt en Weimar, het culturele centrum van Thüringen. In korte tijd leert u veel over het leven en werk van de reformator en de componist.

Een overeenkomst tussen Luther en Bach is de grote liefde voor het christelijke lied. Tot op de dag van vandaag wordt hun verdienste op dit gebied geroemd. Wanneer de regelgeving het toestaat, wordt natuurlijk tijdens de reis ook gezongen. Dat gebeurt in historische kerken onder begeleiding van de organist Peter Wildeman. De meditatieve bijdragen verzorgt ds. A.A. Brugge, oud-deputaat van ZGG.

Tijdens de samenzangmomenten informeren we u over het werk van ZGG. De collecten zijn deze reis bestemd voor het bevorderen van de samenzang in de zendingsgemeenten in Albanië en Ecuador. Ook wordt geld ingezameld voor het ontwikkelen van liederen over hoofdstukken uit Genesis en de psalmen voor Guinee. Uiteraard hoort u tijdens de reis meer over deze projecten.

Meer weten?

De reis wordt uitgevoerd door zang-reizen.nl. Een uitgebreider programma en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u op deze website. Voor vragen over de reis kunt u bellen met 0166-604288 of mailen naar info@zang-reizen.nl.