Dick en Mardine Schenkeveld voor MAF naar Liberia

14 april – Geldermalsen

Gisteravond hebben Dick en Mardine Schenkeveld officieel afscheid genomen van hun gemeente Tricht-Geldermalsen. Binnen afzienbare tijd hopen zij met hun drie kinderen te vertrekken naar Liberia, waar Dick als operationeel manager voor MAF aan het werk zal gaan. In deze functie biedt hij ondersteuning aan het werk van MAF op het gebied van personeel, financiën, veiligheid, effectief projectbeheer en informatiemanagement. Mardine houdt zich bezig met onder meer het thuisonderwijs aan Samuël en Ruth en de zorg voor Jafeth.

Tijdens de afscheidsbijeenkomst mediteerde ds. A.A. Brugge naar aanleiding van Psalm 91: 1 over de zwakheid van mensen en de onwankelbare bescherming bij de HEERE. Dhr. A. van Geffen, directeur/bestuurder van MAF Nederland, sprak van een 'mooi moment' voor Dick en Mardine en voor MAF. Namens ZGG wenste voorlichter Frans van Grol familie Schenkeveld van harte Gods zegen toe. Wim van Tuyl memoreerde namens de thuisfrontcommissie hoe de zendingsdag op 15 juni 2019 voor Dick en Mardine cruciaal is geweest voor de stap die ze nu zetten.

Familie Schenkeveld is inmiddels opgenomen in het steunfonds MAF. ZGG steunt binnen dit fonds jaarlijks voor € 100.000 de MAF-werkers uit de Gereformeerde Gemeenten. Op dit moment zijn dat zeven gezinnen, waarmee ook contact wordt gehouden.