Churrasco (Ecuador)

Samen met Fernanda uit Ecuador maakt Josephine Baan voor haar familieleden een heerlijk Ecuadoraans gerecht klaar met rundvlees, patat en rijst. Hmmm... lees snel verder wat je nodig hebt om dit gerecht voor 8 personen te maken.

Wat heb je nodig?

- 1 kilo rundvlees (biefstuk of riblap)
- 8 teentjes knoflook
- 1 theelepel komijnpoeder
- een beetje zout en peper
- rijst voor 8 personen
- 1 kilo patat
- 8 eieren
- 1 ui
- 3 grote tomaten
- 1 krop sla
- 1 wortel

Hoe maak je dit gerecht klaar? 

1. Snij het rundvlees aan stukken, zorg dat de stukken niet te groot zijn.
2. Mix de knoflook, zout en peper door elkaar.
3. Wrijf het vlees in met dit mengsel. 
4. Bak het rundvlees gaar in de pan. 
5. Fruit het uitje in een pan.
6. Snijd de tomaten in stukken.
7. Voeg de stukken tomaat bij de ui in de pan. 
8. Is het vlees gaar? Doe het mengsel van ui en tomaat erbij en voeg ook wat water toe.
9. Kook de rijst en bak de patat.
10. Bak 8 eieren, voor iedere persoon één.
11. Maak een kleine salade van tomaat, wortel en sla, zonder dressing.
12. Serveer alles samen op één bord per persoon.

 Klaar is de churrasco!