Voorjaarsactie 2023

Zoeken naar onbereikten in Albanië

Boze machten, zware vervloekingen. In Albanië geeft dit veel mensen angst, en soms zelfs paniek. ZGG richt zich met de Voorjaarsactie op het zoeken naar onbereikten, om ook hen de bevrijdende kracht van het Evangelie te brengen.

Albanië ligt op slechts 2.000 kilometer afstand van Nederland. Toch zijn de verschillen tussen beide landen groot. Dat wordt onder meer zichtbaar in de levenswijze. Hoewel Albanië qua oppervlakte kleiner is dan Nederland, zijn er grote gebieden waar slechts weinig mensen wonen. Deze mensen leven niet zelden in angst voor boze geesten en kwade machten. Ze hebben soms letterlijk te maken met vervloekingen aan hun adres.

Dit gegeven houdt de zendingswerkers bezig. Elk mens heeft een ziel. Elk mens staat schuldig tegenover de Heere. Hij wil mensen bevrijden van angst en vervloeking en hen vrede met Hem schenken. Hoe zullen mensen in de afgelegen dorpen dit weten?

In 2023 is een dorpenwerker aangesteld om op zoek te gaan naar onbereikte Albanezen in kleine dorpen in het zuiden van het land. Zijn bezigheden worden gesteund door het ZGG-team. Het team spant zich ook in om geschikte materialen te maken die de dorpenwerker kan achterlaten of digitaal kan delen. 

Gunt u Albanezen bevrijding en geestelijk leven? Steunt u de activiteiten om dit bekend te maken aan de inwoners van afgelegen plaatsen? Geef dan uw financiële bijdrage voor de ZGG Voorjaarsactie van 2023 en laat uw gift gepaard gaan met gebed om de krachtige werking van de Heilige Geest in Albanië. 

Online campagne

In de maanden maart en april krijgt de actie meer inhoud door middel van een brief die een fictieve dorpenwerker schrijft aan zijn moeder. De brief wordt in zeven afleveringen gepubliceerd, na de aftrap van de Voorjaarsactie zoals die in de Paulus van maart is gepubliceerd. 
Aflevering 1 | Aftrap: Zoeken naar onbereikten
Aflevering 2 | Brief #1: Lieve moeder...
Aflevering 3 | Brief #2: Miserabele plaats
Aflevering 4 | Brief #3: 'Ik vertrek naar Amerika'
Aflevering 5 | Brief #4: 'God zorgt goed voor ons'
Aflevering 6 | Brief #5: Daar stond een schaap...
Aflevering 7 | Brief #6: Ik drong niet tot hen door
Aflevering 8 | Brief #7: 'Ik zou graag meer willen lezen'

Steun de Voorjaarsactie!

1. Gebruik de machtigingskaart in de Paulus van maart (pagina 8-9).
2. Doneer via onze doneerpagina op deze website. 
3. Gebruik deze Tikkie-link voor een snelle overboeking.
4. Scan onderstaande QR-code voor dezelfde Tikkie-link.