Zangreis naar Herrnhut en Praag

Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 juni 2024 organiseert zang-reizen.nl een aantrekkelijke samenzangreis naar het kleine stadje Herrnhut en de grote stad Praag. Deelnemers ontdekken de herkomst van de wereldwijde zendingsbroederschap 'Herrnhutters' en de kenmerkende herrnhutterster. In Praag staan ze stil bij het standbeeld van Johannes Hus, een van de voorvechters van de Bijbel in de eigen taal. Daarmee biedt de reis gegarandeerd een verdieping van de kennis en beleving van zendingswerk.

Herrnhut is een kleine stad in het zuidoosten van Saksen. Hier ontstond de Moravische Broederschap: bekend van grootschalig wereldwijd zendingswerk, tegenwoordig voortlevend onder de naam Evangelische Broedergemeente. De plaatsnaam Herrnhut geeft aan dat de nederzetting 'onder de hoede (bescherming) van de Heer' staat.

In de stad Praag komen deelnemers ogen en oren tekort. Naast een bezoek aan het standbeeld van Johannes Hus staan onder meer de bezichtiging van de gotische Karelsbrug, de Praagse Burcht, de Sint Vithuskathedraal en de Joodse Wijk op de planning. 

In Praag vindt ook het samenzangmoment plaats. Peter Wildeman begeleidt het zingen op het orgel. Ds. M. Karens hoopt tijdens de reis tekst en uitleg te geven over de te bezoeken plaatsen en zal ook ingaan op het werk van ZGG in Albanië. De collecten tijdens de reis zijn hiervoor bestemd.

Meer weten?

Het programma van deze reis en de mogelijkheid tot inschrijven zijn te vinden op de website van zang-reizen.nl (klik hier). Voor vragen over de reis kunt u bellen met 0166-604228 of mailen naar info@zang-reizen.nl.