Terugblik zendingsdag 2022

Werk heden in Mijn wijngaard

Op zaterdag 18 juni 2022 kwamen ruim 3.000 mensen uit heel Nederland bijeen in de Evenementenhal in Gorinchem voor de jaarlijkse zendingsdag.

Programma
Tijdens het hoofdprogramma in de ochtend stond het thema 'Werk heden in Mijn wijngaard' centraal. Ds. G.W.S. Mulder en ds. H.J. Agteresch, deputaten voor de zending, mediteerden vanuit Gods Woord over het thema. Hanneke Boer gaf in haar hoofdlezing inzicht in de langzame en voorzichtige werkwijze die belangrijk is om in Cambodja zendingswerk te kunnen doen. Pieter van Ojen nam de bezoekers mee naar Albanië, waarbij hij in woord en beeld duidelijk maakte dat het vaak niet is wat het lijkt. Tijdens het onderdeel 'Namens ons' lichtte voorlichter Frans van Grol zendingswerk als roeping van de kerk uit. Ook presenteerde hij een nieuwe uitgave: een kookboek met recepten uit zendingslanden. Directeur P. Eikelboom sprak in zijn column over bewogenheid die zowel op het zendingsveld als op het thuisfront onmisbaar is. 

Na een korte middagpauze konden bezoekers de rest van de dag zelf indelen. Veel mensen kozen een onderdeel uit het aanbod. Anderen liepen lang rond op de verkoopmarkt en ontmoetten vrienden en bekenden uit het hele land. 

Opbrengst
De voorlopige opbrengst van de zendingsdag is berekend op € 105.509,14. Dit bedrag is bereikt door vooral de collecte, maar ook door de stands en door sponsorbijdragen. 

Terugkijken en -luisteren
Op de webpagina van de zendingsdag is een foto-impressie te vinden, met dank aan Mardine Fotografie. Op dezelfde pagina vindt u ook video en audio-opnamen van de zendingsdag. Zo kan iedereen rustig een tweede keer naar een bijdrage kijken en luisteren. Ook mensen die niet aanwezig konden zijn in Gorinchem kunnen op deze manier toch het programma volgen. 

Reactie
ZGG bepaalt het programma van een zendingsdag altijd met de grootste zorg. Dit jaar was het de uitdaging om een volwaardig hoofdprogramma te realiseren, en het keuzeprogramma aantrekkelijk te maken en goed te organiseren. We zijn benieuwd naar reacties vanuit het land! Van harte welkom om uw mening te geven. Welke dingen waardeert u en moeten er zeker in blijven? Op welke punten kan het programma beter naar uw zin zijn? Met reacties van het publiek kan Zendingsdag 2023 worden uitgedacht. Reageer via ons contactformulier of mail naar info@zgg.nl

Nog niet bijgedragen aan de zendingsdagcollecte? Het kan nog!
- Gebruik deze Tikkie-link
- Geef via onze doneerpagina (o.v.v. Zendingsdag 2022)