Voorjaarsactie 2022

Van Genesis tot Openbaring: Bijbel in de Una-taal

‘Ja.’ Eén woord. Daarmee heeft ZGG een bedrag van € 20.000 toegezegd. Deze flinke som geld is het streefbedrag voor de Voorjaarsactie van 2022. Hiermee wordt het drukken van de volledige Bijbel in de Una-taal voor een deel bekostigd.

Terug naar 1988. Dick en Margreet Kroneman, pas afgestudeerd, vertrekken naar Papoea. Hun opdracht? Begeleid de vertaling van Gods Woord in de Una-taal.
Twintig jaar later. In Langda, gelegen op 2.000 meter hoogte in het bergland van Papoea, houden Una’s een grote en feestelijke bijeenkomst met gasten uit binnen- en buitenland. Reden van het feest? De vertaling van het Nieuwe Testament in het Una is beschikbaar.
Inmiddels is het 2022. Een drukkerij is bezig met een grote opdracht, vliegtickets zijn geboekt en de vliegdienst Yajasi bereidt zich voor op diverse vluchten naar de Langda-vallei. Opnieuw staat een feestelijke bijeenkomst op de planning: de presentatie van de gehele Bijbel in de Una-taal.

Het Una-vertaalteam
V.l.n.r.: ds. Nebius Maling (voorzitter vertaalcommissie Una Bijbel), Neson, Gipson, Dick, Betuel, Margreet, Melkias

Gipson Malyo is een van de vier vertalers van het Oude Testament in het Una. Hij doet het vertaalwerk vanuit een diepe overtuiging. ‘Ik denk aan het Pinksterfeest, zoals we daarover lezen in Handelingen 2. Mensen horen de woorden van de apostelen in hun eigen taal. Daar zit mijn persoonlijke motivatie voor dit vertaalwerk: de mensen van mijn stam kunnen Gods Woord rechtstreeks horen.’
Ook voor het zendingsdeputaatschap ligt hierin de reden voor de aandacht voor bijbelvertaalwerk in stamtalen. Al is het Indonesisch de officiële taal op Papoea, de Yali’s, Meks en Una’s worden het meest in het hart geraakt door middel van hun stamtaal. Gods Woord is bedoeld voor het hart. Daar kan niet snel teveel moeite voor worden gedaan.

Is Gods Woord uw en jouw richtsnoer voor geloof en leven? Raken bijbelteksten en psalmverzen uw hart? Dan voelt u hoe onmisbaar de Bijbel in de moedertaal is. Gun dit de Una’s op Papoea ook en draag bij aan het drukken van de gehele Bijbel in de Una-taal.

Van Genesis tot Openbaring: Bijbel in de Una-taal. Dit is de aftrap van de ZGG Voorjaarsactie in 2022. Volgende week: aflevering 2.

Steun de Voorjaarsactie!
- Scan de QR-code op de afbeelding
- Gebruik deze Tikkie-link
- Geef via onze doneerpagina