Voorjaarsactie 2024 Haydee Muñoz

‘Nee, ik ben niet in Guayaquil geboren, maar wel opgegroeid. Het is fijn om hier te wonen. De laatste tijd is het gevaar wel toegenomen, maar – dank aan God – ik heb zelf nooit nare dingen meegemaakt. Elke dag ga ik naar de overkant van de straat, waar hermana Maria woont.
Toen de zending in Isla Trinitaria kwam, hielp mijn man de zendingswerkers. De wegen waren nog onverhard en vaak moesten ze over kleine bruggetjes naar de huizen toe. Mijn man heeft ook geholpen met het vinden van een plek voor het kerkgebouw. Zes jaar geleden is hij overleden. Lid van de kerk is hij nooit geworden, maar een trouwe bezoeker was hij wel.
Vijf jaar geleden ben ik lid van El Amparo geworden. Het was mijn wens om echt bij de gemeente te horen. Ik kan de preken goed begrijpen. Alle activiteiten in de kerk helpen mij om dicht bij het Woord van God te komen en mijn relatie met de Heere te versterken. De andere leden van de gemeente zijn mijn vrienden, mijn gezelschap. Samen met hen dien ik de Heere en zingen we. Dat kun je niet alleen doen, thuis. De kerk helpt ook om orde aan te brengen. Bidden doe ik thuis elke dag, maar bijbellezen schiet er nog wel eens bij in. Door de kerk lees ik in elk geval een aantal keren per week uit de Bijbel.
Ik denk dat de kerk goede invloed heeft in de wijk. Nog steeds zijn er veel mensen die de Heere niet kennen, maar de kerk is er, dus ze kunnen komen. Sommige leden van de gemeente vinden dat we meer moeten evangeliseren. Ik weet het niet. Er zijn veel kerken in de wijk waar mensen heengaan. Bovendien weet iedereen dat El Amparo er is.
Het is goed in de kerk. Ik ga er graag heen en ben blij met de Nederlandse zendingswerkers. Als zij er niet zijn, mis ik ze. Ik kan van hen veel leren. Ja, ik hoop dat er meer mensen naar de kerk komen, omdat het zo goed is.’

Haydee Muñoz (79 jaar) woont vlak naast het kerkgebouw El Amparo in de wijk Isla Trinitaria. Gemeenteleden halen bij haar de sleutels van de kerk op en koken soms maaltijden in haar keuken.

Online campagne

Dit is de derde ontmoeting met zes gemeenteleden van El Amparo in Guayaquil. Vorige week: Segundo Chancay. Volgende week: Cristina Torres
Lees hier het startartikel en maak kennis met de gemeente.

Steun de Voorjaarsactie!

1. Gebruik de machtigingskaart bij dit artikel in de Paulus van maart 2024 (pagina 8-9).
2. Doneer via de doneerpagina op onze website.
3. Gebruik deze Tikkie-link voor een snelle overboeking.
4. Scan onderstaande QR-code voor dezelfde Tikkie-link.