Voorjaarsactie 2024 Jijan Salazar

‘Hoewel ik niet in Isla Trinitaria woon, kom ik van kinds af aan al in de wijk. Het is er druk en gevaarlijk vanwege de bendes en de moorden die er plaatsvinden. Mijn moeder werkte vroeger als verpleegkundige voor de diaconale stichting Esteban, die medische projecten deed in Isla Trinitaria. Ze werd uitgenodigd om naar de diensten in El Amparo te komen. Ze nam mij en haar broer Ulbio mee, die nu ouderling is in de kerk. Zo heb ik alles in de kerk doorlopen: kindercrèche, zondagsschool, jeugdclub, +18-club en belijdeniscatechisatie. In januari 2020 ben ik samen met een grote groep anderen lid van de gemeente geworden.
Gemeenschap is een instelling van God. Dat zie je al bij de tabernakel: samen bidden, samen danken, elkaar helpen. Ik ben onder andere lid van het diaconaal comité. Voor hulp aan zieken en weduwen is geld nodig. De gemeente heeft de taak om dat geld in te zamelen en te beheren.
Het comité heeft een grote verantwoordelijkheid. Binnen de gemeente bezoeken we zieken, weduwen en behoeftigen. Naast onderwijs uit Gods Woord helpen we hen in hun noden. Het gaat op dit moment om acht personen die we structureel bezoeken en bijstaan.
Buiten de gemeente zijn we in contact met ouders van kinderen en jongeren die trouw de zondagsschool of jeugdclub bezoeken. Dankzij stichting Esteban kunnen we diverse projecten voor hen uitvoeren: medische hulp, school- en kerstpakketten.
Het delen van goederen heeft ook een evangeliserende functie. Helaas pakt dat in de praktijk niet altijd goed uit. De grote hulpprojecten die we vroeger vanuit El Amparo deden, hebben we nu sterk teruggedraaid. Trouw aan de gemeente wordt beloond, maar wel als een extraatje naast het Woord. De wijk heeft het Evangelie nodig te midden van de grote nood. En dat is ook waarom ik de kerk trouw blijf, ook al is het voor ons een ingewikkelde reis om er te komen. De gereformeerde leer vinden we niet onder pentecostalen, evangelischen, mormonen of katholieken, maar in El Amparo.
Ik hoop dat onze gemeente groeit, zodat er vanuit El Amparo in deze grote stad meer gemeenten ontstaan waar de gereformeerde leer wordt verkondigd. Daarvoor is een sterke fundering van de gemeente belangrijk, anders kunnen we het gereformeerde denken niet verspreiden.’

Jijan Salazar (28 jaar) woont met haar moeder en haar vader in een wijk ten noorden van Isla Trinitaria. Ze werkt bij een agentschap van de douane.

Online campagne

Dit is de vijfde ontmoeting met zes gemeenteleden van El Amparo in Guayaquil. Vorige week: Cristina Torres. Volgende week: Severo Quimis
Lees hier het startartikel en maak kennis met de gemeente.

Steun de Voorjaarsactie!

1. Gebruik de machtigingskaart bij dit artikel in de Paulus van maart 2024 (pagina 8-9).
2. Doneer via de doneerpagina op onze website.
3. Gebruik deze Tikkie-link voor een snelle overboeking.
4. Scan onderstaande QR-code voor dezelfde Tikkie-link.