Willemien van Schothorst

Albanië. Een land dat ‘maar’ ruim tweeduizend kilometer van Nederland verwijderd is. Toch zijn er minstens zoveel verschillen als overeenkomsten. De belangrijkste overeenkomst is wel dat ook de Albanezen het Woord van God nodig hebben. In 2002 was ik voor het eerst in Albanië. Ik begon toen als leerkracht voor de kinderen van de zendingswerkers. Dit heb ik twee jaar gedaan. Na terugkeer in Nederland ging ik aan de slag als directeur van een ZML-school en was ik actief als onderwijsadviseur. Zending bleef echter een plaats houden in mijn hart.
In 2013 plaatste ZGG een oproep omdat een jeugd- en vrouwenwerker gezocht werd. De advertentie liet me niet meer los. Ik solliciteerde en werd aangenomen. Op 10 juni 2014 vond de uitzenddienst plaats vanuit mijn thuisgemeente Rotterdam-Zuidwijk
Op dit moment werk ik in twee plaatsen. Ik begeleid het werk in Delvinë dat meer en meer wordt uitgevoerd door de Albanese gemeenteleden. Daardoor komt de nadruk van mijn werk meer te liggen op de begeleiding van jeugd- en vrouwenwerk voor alle posten van Albanië.