Afscheidsbijeenkomst STT Johanes Calvin

30 juni – Bali, Indonesië

Op donderdag 30 juni 2022 heeft ZGG tijdens een officieel moment op de STT Johanes Calvin op Bali afscheid genomen van bestuur, rector, staf en studenten, na een samenwerkingstraject van 2011 tot 2020. Deputaat ds. J.B. Zippro en missioloog Jan-Kees Kooijman zijn afgevaardigd voor deze bijeenkomst.

Dr. Doddy Wibowo, rector van de school, opent de bijeenkomst met een hartelijk welkom aan iedereen. Hij noemt het bezoek ‘de bekrachtiging van de beëindiging van de samenwerking tussen de STT en ZGG’.
Ds. Zippro verzorgt vervolgens een meditatief woord vanuit Hebreeën 13 vers 7-8. Mensen zijn vergankelijk; zij komen en gaan. Maar dan is het belangrijk om te blijven bij wat bestendig is: het onwankelbare Woord van God. ‘Jezus Christus is gisteren en heden dezelfde, en in der eeuwigheid.’
Jarenlange samenwerking vraagt om een waardige afsluiting. Jan-Kees Kooijman blikt terug op de voorbije jaren waarin de STT en ZGG samen opliepen. Hij overhandigt een plaquette die daaraan in woord en beeld zal blijven herinneren.
Dr. David Soleman, voorzitter van het bestuur van de STT, en dr. Doddy Wibowo bedanken ZGG voor de steun en samenwerking in de afgelopen jaren. De rector vraagt in het bijzonder aandacht voor het mooie project dat Jan van Doleweerd met hen heeft gedaan rondom de ontwikkeling van een leergang Dogmatiek.

Binnen de samenwerking tussen STT en ZGG werd dr. Jan van Doleweerd in 2013 uitgezonden vanuit de gemeente van Zeist om personele ondersteuning te bieden aan de theologische school op Bali. In 2017 keerde Van Doleweerd terug naar Nederland. Parttime bleef hij betrokken bij onder meer de ontwikkeling van een leergang Dogmatiek. In 2020 komt een eind aan de samenwerking. Door de coronapandemie is het op dat moment helaas niet mogelijk om een officieel afscheid te organiseren.