Bezoek kringloopwinkel Ridderkerk met predikanten zusterkerken

11 september – Woerden

Op dinsdag 10 september begon de dag al vroeg voor de predikanten uit onze zusterkerken in Nigeria en Papoea, die in Nederland verblijven ter gelegenheid van de Generale Synode. Om 10.00 uur was er een gezamenlijk koffiemoment op het zendingsbureau. De communicatie vond plaats in het Nederlands, Engels en Indonesisch, wat soms grappige momenten opleverde. Rond het middaguur lunchten de bureaucollega's van ZGG met de broeders.

Het middagprogramma begon met een bezoek aan de kringloopwinkel voor ZGG in Ridderkerk. De heren Van de Heuvel en Tronchet van het bestuur stonden de bezoekers op te wachten en ontvingen hen met alle égards. De predikanten keken hun ogen uit temidden van alle tweedehands spullen. Ook de bezoekers van de kringloopwinkel keken verrast op bij deze delegatie predikanten. Dat leverde verschillende mooie gespekjes op rond het goede doel waar de opbrengst van de kringloopwinkel heengaat.
Na een rondleiding door de kringloopwinkel was het tijd om het middagprogramma te vervolgen. Maar niet voordat de predikanten nog even poseerden voor de ingang! Dat betekent ongetwijfeld dat ze eenmaal terug in Nigeria en Papoea getrouw verslag zullen doen van hun ervaringen deze middag.