Boekpresentatie Eén Herder

25 september – Woerden

Ruim op tijd arriveerden de eerste bezoekers bij de schaapskooi in Soest. Op deze unieke locatie presenteerde uitgeverij De Banier het nieuwe boek Eén Herder. De herdermetafoor in het Oude en Nieuwe Testament, geschreven door ZGG-missioloog Jan-Kees Kooijman.

Om 19.45 uur opende Hanneke van Eckeveld, communicatieadviseur bij ZGG, de avond met een welkomstwoord, in het bijzonder voor Siebe Schot, schaapherder in Doetinchem, Jan-Kees Kooijman en ds. J.B. Zippro, zendingsdeputaat.

Het programma vervolgde met een videoverslag van het bezoek dat Jan-Kees bracht aan Siebe Schot. Temidden van Siebes kudde bespraken ze hoe bijbelse werkwoorden die het herderschap typeren door een herder anno 2024 in de praktijk worden gebracht. 

Nadat René Heij van uitgeverij De Banier terugblikte op de samenwerking rond de publicatie van dit boek overhandigde hij een exemplaar aan Jan-Kees. De missioloog nam vervolgens de tijd om Siebe hartelijk te danken voor zijn bijdrage en overhandigde hem uiteraard het boek. Vervolgens sprak hij een lezing uit waarin hij de herdermetafoor toepaste op het leven van Christus, van geboorte tot sterven. De lezing liep uit op het thema 'eenheid': Christus' kudde is al één, maar wordt op dit moment ook nog vergaderd van over heel de wereld. Dat geeft verlangen naar de hemelse heerlijkheid, waar de eenheid volmaakt zal zijn. 

Ds. J.B. Zippro kreeg nu het woord om met een meditatieve afsluiting het programma te beëindigen. Vanuit 1 Samuël 16:1-13 vroeg de predikant aandacht voor de verbinding die er ligt tussen herderschap en koningschap. Hij besloot de avond met dankgebed. 

Na afloop bleven de aanwezigen geanimeerd napraten en werd het nieuwe boek grif afgenomen. De schaapskooi in Soest bleek een uitnemende locatie te zijn voor bezinning op de herdermetafoor. 

Het boek Eén Herder. De herdermetafoor in het Oude en Nieuwe Testament is voor € 10,95 te koop in de plaatselijke christelijke boekhandel of in de webshop van ZGG: klik hier

Het Reformatorisch Dagblad publiceerde vandaag een verslag met foto's: klik hier