Kringloop Werkendam draagt eerste opbrengsten af

24 december – Werkendam

Op vrijdagavond 23 december zijn bestuur, vrijwilligers en andere belangstellenden in Kringloop Werkendam bij elkaar gekomen om tijdens een informele bijeenkomst de eerste opbrengsten van de kringloop bekend te maken. De winkel opende op 2 april 2022 zijn deuren.
Zeker honderd mensen bezoeken de bijeenkomst. Ze worden getrakteerd op koffie met iets erbij. Ook worden hamburgers gebakken, die gretig aftrek vinden en bijdragen aan een gezellige, ongedwongen sfeer.

Voorzitter van het bestuur Sander Molenaar neemt kort het woord en bedankt ds. H.J. Agteresch en alle vrijwilligers voor hun aanwezigheid. Namens het bestuur spreekt hij zijn waardering uit voor ieders inzet vanaf de opening tot nu toe. Het bestuur is blij en verwonderd dat ze vanavond de eerste opbrengsten kunnen afdragen.
Vervolgens overhandigt de voorzitter een ingepakte cheque aan Lennard Elenbaas die namens ZGG aanwezig is. Het prachtige bedrag van € 25.000 wordt onthuld. Deze opbrengst wordt in overeenstemming met de doelstelling van de kringloopwinkel volledig geschonken aan ZGG.
Lennard Elenbaas dankt iedereen hartelijk voor alle inspanningen die zijn geleverd om dit mooie bedrag op te halen.

Na het officiële gedeelte is er volop gelegenheid voor ontmoeting en gesprek. Als de hamburgers op zijn, wordt in een paar minuten bij de slager om de hoek een nieuwe voorraad geregeld.
Vrijwilligers die naar huis gaan, krijgen als blijk van waardering een feestelijk pakketje met lekkernijen mee. Als de meeste bezoekers zijn vertrokken, belt ds. Agteresch op en vertelt dat hij met zijn catechisanten van die avond ook nog even een hamburger komt halen. En zo wordt de feestelijke bijeenkomst met bestuur en vrijwilligers ook nog een gezellige gemeente-activiteit.

Kringloop Werkendam is te vinden in het centrum van Werkendam op Plein 4. Bijna negentig vrijwilligers uit de gereformeerde gemeente van Werkendam ontvangen en verkopen op woensdag, vrijdag en zaterdag mooie tweedehands spullen in de winkel. Vooral kleding wordt veel verkocht. Let op: tussen Kerst en jaarwisseling is de winkel gesloten.