Officieel openingsmoment Kringloop Waardevol

17 mei – Barneveld

Vanmiddag is Kringloop Waardevol in Barneveld officieel geopend. Op 21 januari gingen de deuren al open voor publiek, maar door de corona-omstandigheden kon het officiële openingsmoment nog niet plaatsvinden. Dat is vandaag alsnog gebeurd, in het bijzijn van veel genodigden, vrijwilligers en klanten.

Gert Jacobs, de voorzitter van het bestuur van de kringloopwinkel, opende de bijeenkomst met een hartelijk welkom. Ook sprak hij woorden van dank, in het bijzonder richting Reinier Schouten, die als kartrekker het initiatief op gang heeft gebracht.

Dhr. P. Eikelboom en Lennard Elenbaas (ZGG) en ds. J. van Laar (predikant gereformeerde gemeente Barneveld-Zuid) benadrukten elk vanuit een ander perspectief dat deze kringloopwinkel niet alleen om gezelligheid, samenbinding of geld draait, maar bijdraagt aan een hoger doel: de verspreiding van het Evangelie over de wereld. De opbrengst van de winkel wordt namelijk verdeeld over vijf verschillende deputaatschappen die het werk voor (de uitbreiding van) Gods Koninkrijk op het oog hebben.

Wethouder Bennie Wijnne noemt het ‘waardevol’ dat deze kringloopwinkel bijdraagt aan de zogenoemde ‘circulaire economie’, waarin waardeverlies zoveel mogelijk wordt beperkt.

Dhr. Eikelboom en Reinier Schouten verrichten samen de openingshandeling. Ze onthulden een spandoek waarop de afdracht van Kringloop Waardevol aan de vijf verschillende doelen tot nu toe is vermeld.

Van harte uitgenodigd om de fraaie kringloopwinkel in Barneveld met een bezoek te vereren! Meer informatie over de winkel en meer fotomateriaal is te vinden in het nieuwsbericht dat op 21 januari 2022 op onze website is geplaatst: klik hier.