Opening Kringloop Oude Molen Opheusden

4 januari – Opheusden

Op zaterdagmorgen 4 januari 2020 was het zover: Kringloop Oude Molen in Opheusden werd officieel geopend! Veel belangstellenden stonden voor de ingang te wachten tot ze naar binnen konden. Helaas, de deur was gesloten! Een 'jungle' belemmerde de doorgang: een verwijzing naar het zendingswerk dat o.a. in tropische gebieden wordt verricht.

Dhr. E. van Engelenhoven richtte het woord tot de vele vrijwilligers, sponsors en andere betrokkenen die de opening van deze kringloop mogelijk hebben gemaakt. Hij wees betrokkenen en belangstellenden op het belang van het werk van zending, evangelisatie en onder Israël. Daarna gaf hij het woord aan dhr. P. Eikelboom, directeur van ZGG. Die sprak zijn waardering uit voor het vele werk dat verricht is en overhandigde naast twee cadeaus voor de kringloopwinkel een vervaarlijk uitziende zaag aan de aanwezige burgemeester A.J. Kottelenberg van gemeente Neder-Betuwe. De burgemeester stond voor de taak de jungle open te zagen, zodat de belemmering voor de ingang weggenomen werd. Het kostte de burgemeester enkele zweetdruppels, maar gelukkig hielpen een paar opgewekte Opheusdense kinderen mee. Eindelijk konden de aanwezigen naar binnen om hun eerste inkopen in de kringloopwinkel te gaan doen.

De kringloopwinkel heeft twee verdiepingen en acht afdelingen met een totale oppervlakte van 850 vierkante meter. Op de benedenverdieping bevinden zich de afdelingen Huishoudelijk, Boeken, Curiosa, Elektrische apparaten, Tuin & Gereedschap, Speelgoed & Baby en Meubelen. De afdeling Kleding is op de bovenverdieping met een ruim assortiment aan kinderkleding, dameskleding, herenkleding en schoenen.

De winkel in Opheusden is opgestart vanuit de kerkenraad van de gereformeerde gemeente in Opheusden. De opbrengst van de winkel komt geheel ten goede aan Zending Gereformeerde Gemeenten, Evangelisatie Gereformeerde Gemeenten en het Deputaatschap voor Israël. 

Hieronder vindt u foto's van de opening. Bent u benieuwd hoe de winkel er vanbinnen uitziet? Rijd dan snel een keer langs in Opheusden en zie het met eigen ogen!