Opening kringloopwinkel in 's-Gravendeel

10 juli – 's-Gravendeel

Vandaag was het zover: kringloopwinkel De Kringloods in ’s-Gravendeel werd officieel geopend!

Namens de initiatiefnemers richtte Huibertje Blok het woord tot alle aanwezigen. Ze dankte de vrijwilligers, sponsors en andere betrokkenen die de opening van deze kringloopwinkel mogelijk hebben gemaakt. Daarna gaf zij het woord aan ds. J.A. van den Berg. De predikant van de hervormde gemeente in Sint Anthoniepolder liet psalm 25 vers 2 zingen en las uit de Bijbel Psalm 127. Hij wees met het oog op deze tekst op de noodzakelijke zegen van de Heere en ging vervolgens voor in gebed.

Vervolgens kreeg Lennard Elenbaas, relatiebeheerder bij ZGG, het woord. Namens ZGG sprak hij zijn waardering uit voor het vele werk dat is verricht. Als blijk van deze waardering overhandigde hij een cadeau aan de zeven initiatiefneemsters. Aansluitend werd de officiële openingshandeling verricht door de burgemeester A.P.J. van Hemmen van ’s Gravendeel. Ook hij sprak zijn waardering uit voor dit initiatief. 

Na de opening konden de aanwezigen naar binnen om hun eerste inkopen in de nieuwe kringloopwinkel te gaan doen. De winkel heeft twee verdiepingen met een totale oppervlakte van 450 vierkante meter. Op de leuk en overzichtelijk ingerichte benedenverdieping bevinden zich de afdelingen huishoudelijke artikelen, boeken, curiosa, elektrische apparaten, tuin & gereedschap en meubelen. Op de bovenverdieping is de kledingafdeling te vinden, met een ruim assortiment aan kinderkleding, dameskleding, herenkleding en schoenen. Ook is daar een speciale afdeling voor speelgoed.

In 2020 ontstond bij de initiatiefnemers van De Kringloods het idee om zelf een kringloopwinkel te beginnen. De winkel in ’s-Gravendeel is opgestart door een zevental vrouwen afkomstig uit de gereformeerde gemeente van Puttershoek, de gereformeerde gemeente in Nederland van ’s-Gravendeel, de oud gereformeerde gemeente van ’s-Gravendeel en de hervormde gemeente uit Sint Anthoniepolder. De opbrengst van de winkel komt deels ten goede aan Zending Gereformeerde Gemeenten en deels aan andere (zendings)organisaties.

Hieronder vindt u foto's van de opening. Bent u benieuwd hoe de winkel er vanbinnen uitziet? Rijd dan snel een keer langs in ’s-Gravendeel en zie het met eigen ogen!

Kringloopwinkel De Kringloods
Kerkstraat 23
's-Gravendeel
078-3033078

Openingstijden
Dinsdag 10.00-14.00 uur
Donderdag 10.00-14.00 uur
Vrijdag 18.00-20.00 uur
Zaterdag 10.00-14.00 uur


Huibertje Blok neemt als eerste het woord. 


De vrijwilligers hebben duidelijk zin om te gaan starten!


Eerst enkele dankwoorden van Lennard Elenbaas, namens ZGG.


Burgemeester van Hemmen overlegt nog even met Huibertje...


... en dan is het zover! De winkel gaat open.


Kom binnen!


Aan die oproep geeft het publiek massaal gehoor.