Heropening leeszaal Boké

25 februari – Woerden

Op maandag 24 februari 2020 vond de heropening van de vernieuwde Salle de Lecture in Boké plaats. In aanwezigheid van vele genodigden en voorbijgangers verrichtte de burgemeester van Boké samen met ZGG-directeur P. Eikelboom de openingshandeling. Lees verder onder de foto!

De Salle de Lecture
De leeszaal in Boké staat op een strategische plaats langs een hoofdweg. Omdat het geluid van het verkeer sterk is toegenomen in de afgelopen jaren, was een verbouwing en renovatie nodig. De verbouwing heeft tot gevolg dat binnen in de leeszaal zodanige rust heerst, dat er gesprekken gevoerd kunnen worden. Ook is het dankzij de aangebrachte ramen veel minder stoffig in de ruimte. De uitbreiding van de zaal geeft meer kastruimte om boeken en brochures te plaatsen, maar ook meer zitruimte voor een cursus en voor gesprekken.

In de Salle de Lecture zijn niet alleen boeken en brochures over allerlei onderwerpen te vinden, waaronder veel ethische onderwerpen zoals omgang jongens-meisjes, huwelijk, HIV/AIDS, maar ook Bijbels. Lectuur is beschikbaar in diverse lokale talen.

Heropeningsbijeenkomst
Voor de heropening waren veel mensen uitgenodigd. En natuurlijk zijn er in zo’n stad ook de voorbijgangers die belangstellend blijven kijken naar een ongewoon evenement. De 150 klaargezette stoelen waren dan ook allemaal gevuld. Minstens zoveel mensen stonden daaromheen toe te kijken. Onder de genodigden was de burgemeester van Boké.

Teun Hakvoort opende de bijeenkomst. Hij legde uit wat het doel is van zijn werk en verblijf in Boké. Met een aanhaling uit een boek van de eerste president van Guinee, Touré, wees hij op de noodzaak van verandering. Dit trok hij door naar de vernieuwing van ons hart en de noodzaak van het geloof in de Heere Jezus.

Een aantal toespraken volgden. De eigenaresse van het gebouwtje en het hoofd van de bibliotheek spraken de aanwezigen toe. Een trouwe bezoeker van de leeszaal las enkele gedeelten uit de Bijbel en sprak een gebed uit.

Het was inmiddels bijna twee uur later: het moment om tot de opening over te gaan. De burgemeester van Boké kreeg een schaar aangeboden en samen met ZGG-directeur P. Eikelboom knipte hij het lint door. De heropening was een feit!

Terwijl de genodigden in de leeszaal een maaltijd kregen aangeboden en uitleg werd gegeven over de leeszaal werd buiten een quiz gehouden voor tientallen middelbare scholieren. Met veel enthousiasme namen zij deel aan het spel.

Dankbare terugblik
Tijdens de opening zijn heel veel brochures met bijbelverhalen en kalenders met bijbelteksten uitgedeeld. Dit was een blij moment, waarop Gods Woord vrij kon opengaan, honderden (jonge) mensen ernaar luisterden en het werk in de Salle de Lecture nadrukkelijk in beeld is gebracht. We hopen dat daardoor velen de drempel overgaan en met het Evangelie in aanraking komen.

De dag vroeg veel voorbereiding. De inzet van de Guineese bezoekers van de zondagse samenkomsten was geweldig. Het was de eerste keer dat zij en het team in Guinee zo’n groot evenement hebben georganiseerd. De Heere komt alle dank toe dat dit zo goed is verlopen.