Presentatie in Quevedo

3 oktober – Quevedo

Tijdens het huidige visitatiebezoek aan Ecuador geeft ZGG-directeur P. Eikelboom op verzoek van evangelist Dani Alava een presentatie in de gemeente van Quevedo. De presentatie gaat in op de vraag wat er in Nederland allemaal gedaan wordt om geld voor zendingswerk in te zamelen. Onder leden en bezoekers van de gemeente leeft de gedachte dat kinderen in Nederland 'in gouden bedjes slapen en dat het geld uit de hemel regent'. 

In zijn presentatie laat Eikelboom zien hoe kinderen, jongeren en volwassenen in Nederland - gehoor gevend aan de zendingsopdracht - jaar in jaar uit op allerlei manieren het geld bij elkaar brengen dat nodig is voor zendingswerk. Het is voor de aanwezigen in Quevedo een eye-opener. 

Helaas konden niet alle leden en bezoekers op tijd in de kerk zijn om de presentatie bij te wonen. De bijeenkomst begon namelijk al om vier uur ’s middags. Vanwege ernstig tekort aan stroom zou de elektriciteit om 18.00 uur stopgezet worden. Bovendien is het te onveilig in Quevedo om in het donker over straat te gaan.

De onveiligheid in Ecuador is een aandachtspunt waarvoor in Nederland wel veel gebeden mag worden. Tegelijkertijd kunnen we de trouw van evangelist Dani Alava ter harte nemen. Hij leeft vanuit Romeinen 14:8: 'Want hetzij dat wij leven, wij leven den Heere; hetzij dat wij sterven, wij sterven den Heere. Hetzij dan dat wij leven, hetzij dat wij sterven, wij zijn des Heeren.'