Terugkijken online zendingsavond

9 april – Woerden

Steven Baan en Henk Visser: allebei met verlof na hun eerste periode op het zendingsveld. Na hun taalstudie zijn ze gestart als evangelist in Machala (Ecuador) en Tepelenë (Albanië). Tijdens een online zendingsavond op 8 april hebben ze iets verteld en laten zien over de verwachtingen waarmee ze hun werk ter hand namen en de realiteit die daar niet altijd mee strookte. En intussen kregen de luisteraars thuis veel informatie mee over taalstudie, wennen in een nieuw land, ontdekkingen in een geheel andere cultuur. Om nog maar te zwijgen over de historie van beide landen, die ook vandaag nog zijn sporen trekt in het leven van Ecuadoranen en Albanezen. 

De avond werd geopend door ouderling N. den Hartog uit Utrecht. TFC-lid Dirk-Jan van Ginkel (Utrecht) gaf een introductie op het thema en de sprekers, waarna Henk en Steven hun presentatie hielden. Vervolgens kwam TFC-lid Arie Schep (Woerden) naar voren om Steven en Henk een aantal vragen voor te leggen. Deze waren vooraf ingestuurd of kwamen tijdens de avond per mail binnen. Arie Schep verzorgde daarna de sluiting. 

De opzet van de avond leidde aan de ene kant tot verdieping op het thema, en aan de andere kant tot informatie die door het thuisfront werd gevraagd. Al met al was het een waardevolle bijeenkomst, die de moeite van het terugkijken zeker waard is. Gelukkig kan dat ook! Klik hier om via YouTube het hele programma terug te zien.