Terugluisteren Zeeuwse en Flakkeese zendingsdag

25 november – Woerden

Op zaterdag 13 november werd in de kerk van de gereformeerde gemeente van Dirksland de 59e Zeeuwse en Flakkeese zendingsdag gehouden. Ds. J.M.D. de Heer opende de middag met een meditatief woord over Efeze 3: 1-9. Hij legde naar aanleiding van dit Schriftgedeelte vier woorden uit: gevangen, lichaam, allerminste en rijkdom. Ds. De Heer: ‘Als die rijkdom (van Christus) het hart mag gaan verlichten, dan gaat de mond ook overstromen… en misschien zeg je dan wel eens stilletjes: Heere, als U dan mij ook gebruiken wilt, wilt U mij dan maar roepen, door Uw Woord en door Uw Geest.’

Kinderen van de -12 meisjesvereniging ‘Mirjam’ uit Dirksland maakten de opbrengst van de oud-papier actie Zeeland bekend. De opbrengst van 2020-2021 is € 192.898,14.

Zendingswerker in opleiding Mariëlle Heidekamp vertelde in een vraaggesprek over haar sollicitatie en opleiding bij ZGG. Zij hoopt te worden uitgezonden naar Guinee. Haar taak zal onder meer bestaan uit bijbelgedeelten van de (gedeeltelijk) vertaalde Bijbel in het Mogofin op muziek te zetten. Mariëlle: ‘Het West-Afrikaanse volk heeft niet echt een leescultuur, terwijl je toch wilt dat ze die woorden horen en ook in hun hart opslaan. En door te zingen kan dat natuurlijk goed.’

Het verhaal voor de kinderen werd verzorgd door Ilse de Pater-Schouwstra. Zij vertelde over Alexi, een zigeunerjongen uit Delvinë, Albanië. Hij komt in aanraking met de kinderclub van de kerk en leert dat de Heere alles ziet; ook Alexi. De middag werd afgesloten door ouderling J.A. Kardux uit Dirksland.

Het programma is nog terug te luisteren. Klik hier voor het audiobestand. Samenzang en gebeden zijn uit de opname geknipt.