Werkbezoek ds. G.W.S. Mulder aan Ecuador

21 december – Woerden

In Ecuador zijn de beide theologisch studenten, Dani Alava en Jorge Chancay, bezig met de afronding van hun opleiding. Begin december reisde ds. G.W.S. Mulder ernaartoe om voor hen enkele lessen over de predikkunde te verzorgen. Bijzondere aandacht is gegeven aan het toepassende element in de prediking. Ook leefde ds. Mulder mee met de studenten en hun echtgenoten. Zo werd met beide echtparen doorgesproken over de plaats die zij in de gemeente innemen.

In gesprek met Jorge en Erica Chancay, vertaald door Dick Korpel

Ds. Mulder kijkt terug op een goed bezoek. ‘Beide mannen zijn in de afgelopen twee jaar verder gevormd tot hun opdracht. De Heere heeft Dani kennelijk de weg naar Quevedo gewezen. En bij Jorge is er opzien en uitzien om de volle bediening van Woord en sacramenten te mogen ontvangen. In alle eenvoud komt er iets van openbaar hoe de HEERE Zijn gemeente bouwt. Dat stemt tot verootmoediging en dankbaarheid.’ In de Saambinder van donderdag 23 december 2021 verschijnt een artikel van ds. Mulder, waarin hij dieper ingaat op de reden van dit werkbezoek en op de lessen die hij heeft gegeven.

Van links naar rechts: ds. G.W.S. Mulder, Dani Alava, Jorge Chancay

Dani Alava heeft inmiddels zijn plaats ingenomen als voorganger op de zendingspost in Quevedo. Na zijn afstuderen zal hij daar DV in januari als evangelist in dienst worden gesteld. Jorge Chancay hoopt na zijn afstuderen beroepen te worden als predikant van de gemeente El Amparo in Guayaquil. Deze zendingspost zal -als eerste van de posten in Ecuador- in februari worden geïnstitueerd als zelfstandige gemeente.