Over Henry en zijn tocht op één wiel

Personalia

Henry Bax (1996) is geboren in Krommenie. Na het behalen van zijn pabo-diploma heeft hij een jaarlang als onderwijsondersteuner lesgegeven bij kinderen van ZGG-werkers in Ecuador en Albanië. In 2019 sloot hij die periode af door op de fiets van Albanië naar Nederland terug te keren. Door middel van vlogjes deed hij verslag van zijn tocht en deelde hij de prachtige plaatsen waar hij kwam met geïnteresseerden in Nederland. De vlogs zijn nog altijd terug te zien op het YouTube-kanaal van ZGG. Met deze wekenlange fietstocht wist hij een mooi sponsorbedrag bijeen te brengen voor het werk van ZGG. Na zijn zomertour is Henry aan de slag gegaan als leerkracht van groep 3 en 5 op de Johannes Calvijnschool in Amersfoort.

Sportief plan

Nu de zomertijd is aangebroken gaat Henry opnieuw een sportieve uitdaging aan. Op een eenwieler doorkruist hij in zes dagen tijd Midden-Nederland. Hij zal overnachten in plaatsen waar zendingswerkers - al dan niet uitgezonden of in opleiding of met verlof in Nederland - hun thuisbasis hebben. In die plaatsen zoekt hij contact met betrokkenen bij het zendingswerk om hen te interviewen rond een bepaald zendingsthema. Op die manier krijgt zijn sportiviteit ook een inhoudelijke kant. Dankzij het ene wiel waarop hij zich vervoert, kan hij zichzelf en alle volgers verdiepen in het zendingswerk. 

Volg de eenwieler

Henry's eenwielertocht en de interviews zijn op deze webpagina te volgen. Onder het kopje Route en interviews is praktische informatie te vinden over de plaatsen die Henry bezoekt en de interviews die hij daar zal houden. Bij Steun het jeugdwerk in Albanië en Ecuador vindt u informatie over de bestemming van het sponsorgeld en kunt u gemakkelijk een gift doneren. Vanaf 17 augustus is Henry's verslag per dag te bekijken én komen zijn interviews online. De video's worden ook op het YouTube-kanaal van ZGG gepubliceerd. Als u zich abonneert, bent u direct op de hoogte van een nieuwe video van deze 'Meester op een wiel'.