Bolón de verde (Ecuador)
Emma uit Woerden wilde dit recept uit de Kinderkant in de Paulus van november 2021 uitproberen voor een video. Het recept is niet moeilijk of duur. Voor een paar euro maak je wel zes mensen blij met een heerlijk Ecuadoraans hapje. Nou ja, hapje... de bolones vullen goed!
Wat heb je nodig?
- 4 groene bananen
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 1 kopje geraspte kaas of uitgebakken spekjes
- Zout naar smaak
Hoe maak je dit gerecht klaar?
1. Schil de bananen, snijd ze in middelgrote stukken en kook ze op middelhoog vuur ongeveer 30-40 minuten. Draai ze elke 10 minuten om tot ze heel zacht en lichtbruin zijn.
2. Bestrooi de gekookte stukjes banaan met komijn en zout naar smaak.
3. Doe de hete bananen in een grote kom en pureer ze tot een dik beslag.
4. Vorm met het deeg middelgrote ballen en maak een gat in het midden van elke bal.
5. Vul de gaten met de kaas of uitgebakken spekjes en sluit het gat met deeg.
6. Verhit in een koekenpan de olie op hoog vuur en bak de gevulde bananenballen aan beide kanten goudbruin en krokant.
Tip: je kunt de bolones ook kort frituren.
7. Leg de hete bolones op een bord. Serveer er koffie en een gebakken eitje bij.