Guinee

Over het land

Guinee ligt in West-Afrika. Het land heeft nogal veel buurlanden: Sierra Leone, Liberia, Ivoorkust, Mali, Senegal en Guinee-Bissau. De hoofdstad Conakry ligt op ruim 5000 kilometer afstand van Nederland.

Guinee is prachtig als je van natuur houdt. Sommige mensen noemen het land 'de tuin van West-Afrika'. Je hebt er witte zandstranden aan de zee, maar ook dichtbegroeide bergen in het binnenland. Meerdere rivieren lopen door het land. In de regentijd is alles groen en fris, aan het einde van de droge tijd verlangt het land naar water. In al de natuurpracht wonen talloze grotere en kleinere dieren en maken vogels en insecten de mooiste geluiden. 

In Guinee is meer dan genoeg ruimte om te wonen. Gemiddeld leven er ongeveer 53 mensen op één vierkante kilometer. In Nederland zijn dat er 416. De bevolking is héél jong. 60,6% is 0-24 jaar, 3,9% is ouder dan 65 jaar.

ZGG in Guinee

In 1994 begint ZGG in Guinee te werken onder mensen van de stam Mogofin. Dat is het eerste moment in de geschiedenis van de Mogofin dat er zendingswerkers bij hen komen. Na een aantal jaar begint het vertaalwerk van de Bijbel in het Mogofin. Dat is nog steeds bezig.

Nieuwe zendingswerkers zijn gaan wonen in Boké, een grotere stad. Daar spreken de mensen de Susu-taal. De vertaling van de Bijbel in het Susu is gereed. In Boké zijn enkele christenen die met de zendingswerkers op zondag bij elkaar komen en Gods Woord bestuderen. 

Sinds kort wonen er twee zendingswerkers in de plaats Coliah. Zij leren de taal van de mensen en proberen op allerlei manieren om kinderen, jongeren en ouderen met de Bijbel bekend te maken. De mensen in Coliah zijn nieuwsgierig naar wat de Bijbel leert, maar het is moeilijk om zomaar christen te worden in Guinee. Daarom gaan de zendingswerkers in dit land voorzichtig te werk. 

Wie werken in Guinee?

Kijk! Op de foto hieronder zie je de zendingswerkers in Guinee. Een flinke groep mensen! Als je wilt weten wie het zijn, klik dan HIER met je muis.