Nigeria

Over het land

In Nigeria is een kerk ontstaan door het werk van ZGG. Nigeria ligt in Midden-Afrika. De hoofdstad Abuja is ongeveer 4800 kilometer bij Nederland vandaan. Buurlanden van Nigeria zijn Kameroen, Tsjaad, Niger en Benin.

Het zuiden van Nigeria grenst aan de zee. De grote rivier de Niger loopt daarin uit. Aan de kust is dus water en vruchtbaar land te vinden. Ook is daar tropisch regenwoud, met veel mooie en ook zeldzame diersoorten. Als je naar het noorden trekt, wordt het land bergachtiger en droger. Je vindt er grote grasvlakten en ook woestijn. Op de grasvlakten leven olifanten, giraffes, antilopes, enzovoort. In Nigeria is het tropisch warm, hoewel het in hogere gebieden natuurlijk koeler is. 

In Nigeria wonen veel mensen als je het vergelijkt met andere landen in Afrika. Gemiddeld leven er ongeveer 223 mensen op één vierkante kilometer. In Nederland zijn dat er 412. De bevolking is héél jong. 66,3% is 0-24 jaar, 3,3% is ouder dan 65 jaar.

ZGG in Nigeria

In 1963 kwamen zendingswerkers van ZGG in Nigeria aan. In 1982 ontstond in dit land een kerk: de Nigeria Reformed Church (NRC). Na die tijd vertrokken nog steeds zendingswerkers van ZGG naar het land om de kerk te helpen opbouwen en om onderwijs te geven. In 2014 keerde de laatste zendingswerker terug.

Met de NRC heeft de kerk in Nederland nog steeds contact. De dominees uit de NRC bezoeken Nederland als er een grote vergadering wordt gehouden, en andersom. De predikanten mogen ook in elkaars kerken preken. De NRC doet veel aan (theologisch) onderwijs en geeft ook zelf opleiding aan nieuwe predikanten. Een ander punt waar de NRC veel aandacht aan geeft, is de evangelisatie in eigen land.