Dadelkoek (Albanië)

                               

Wat heb je nodig?

- 500 gram dadels
- 250 gram roomboter
- 200 gram biscuit
- 150 gram lichtbruine basterdstuiker
- 1 ei
- 2 eetlepels geraspte kokos 
- rond bakblik van 24 cm
- bakpapier

Hoe maak je de koek?

 1. Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes.
 2. Smelt de roomboter in een pannetje.
 3. Voeg het ei toe aan de boter.
 4. Doe nu ook de suiker erbij.
 5. Voeg beetje bij beetje de stukjes dadel toe. Roer alles ondertussen rustig door elkaar.
 6. Breng het mengsel aan de kook en laat het een paar minuten pruttelen.
 7. Breek de biscuits in kleine stukjes.
 8. Zet de kookplaat uit.
 9. Voeg de stukjes biscuit toe aan het mengsel en schep alles goed om.
10. Doe bakpapier in het bakblik.
11. Verdeel het mengel over het bakblik. 
12. Zet het bakblik twee uur in de koelkast.
13. Haal het bakblik uit de koelkast en strooi de kokos over de koek.

Ju bëftë mirë! 

(Eet smakelijk in het Albanees)