Petulla (Albanië)

Wat heb je nodig?

- 225 gr meel
- 100 ml water
-100 ml yoghurt
- half zakje gist (4 gr)
- 1 kleine theelepel zout
- 1 ei
- 1 kleine theelepel suiker
- 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie

Hoe maak je Petulla?

1. Roer de gist door het meel.
2. Vermeng een deel van het meel met het water, de yoghurt en het ei.
3. Voeg suiker en gist toe.
4. Voeg weer een deel van het meel toe (zorg dat je nog ongeveer de helft van het meel overhoudt).
5. Doe nu de olie en het zout erbij.
6. En daarna de rest van het meel.
7. Blijf roeren tot er een mooi beslag ontstaat (iets dikker dan pannenkoekbeslag, maar niet zo dik als beslag voor oliebollen).
8. Leg een theedoek over de beslagkom en laat het beslag een half uur rijzen op een warme plaats. (Bijvoorbeeld in een aanrechtbak met warm water).
9. Verwarm op het fornuis een laagje olie in een braad- of wokpan.
10. Schep met twee lepels een portie beslag uit de kom en laat dit in de pan glijden. Rek het beslag iets uit.
11. Laat het beslag gaar worden.
12. Haal de Petulla met een vork uit de pan. Zorg dat de overtollige olie in de pan drupt.
13. Leg het gerecht op een diep bord, op een servet of stukje keukenpapier.
14. Herhaal stap 10 t/m 13 tot het beslag op is.
15. Bestrooi de Petulla met suiker, of smeer er een dun laagje jam of honing op.

Geniet ervan!