#10 5 augustus 2019

Woensdagochtend 31 juli vertrokken we wat eerder dan we tot dan toe gedaan hadden. We wilden proberen om voordat het echt warm werd al lekker wat kilometers te maken. Uiteindelijk fietsten we iets meer dan 100 km. We zochten een camping op in de buurt van Šibenik. Het was een fietsdag zoals we er al zoveel gehad hebben.

Donderdag hebben we een heerlijke rustdag gehouden. We hebben lekker gezwommen en konden het niet laten om toch nog even een rondje te gaan fietsen, deze keer wel met een waterfiets. We merkten die dag pas hoe heet het was. Het was even warm als woensdag, maar omdat we niet fietsten voelde het veel warmer aan.

Vrijdag wilden we, net als woensdag, wat eerder vertrekken en ook deze keer lukte het. Na een bezoek aan een supermarkt kwamen we achter twee dingen. Het eerste was dat we zachte banden hadden, en het tweede dat ons pompje kapot was. We fietsten naar een fietsverhuur om de banden op te pompen, maar helaas was er geen passende pomp. We werden naar een fietsenwinkel gestuurd. Na onze fietsen wat trappen op en af te hebben getild in het oude centrum van Šibenik, kwamen we bij de fietsenzaak aan.
Door dit oponthoud hadden we om 11 uur nog maar 10 km gefietst. Maar gelukkig was het minder warm dan de voorgaande dagen, het regende zelfs even een beetje. We hebben uiteindelijk 115 km gereden en vonden weer een camping aan zee.
Vrijdagavond sloeg het weer ineens om. Het ging enorm hard waaien, regenen en onweren en onze tent was compleet uit z'n vorm omdat hij nauwelijks vast kon worden gezet in de harde grond vol stenen. Van een aardige Nederlandse buurman mochten we een hamer lenen, waardoor we de tent toch nog goed vast konden zetten voor de nacht.

Zaterdag was het een erg warme dag. Samen dronken we bijna 10 liter water weg! 's Avonds arriveerden we op een camping aan een baai waar heel veel mensen aan het kite-surfen waren: dat was leuk om te zien. Meer dan de helft van de campinggasten was er ook voor dat doel.

Zondag bleven we een dag stilstaan om rust te houden. Naast ons stond een camper met erg aardige buren. Toen ze weggingen om te kite-surfen, boden ze aan dat wij hun plek mochten gebruiken, met de lekkere stoelen en een luifel. Dat namen we maar al te graag aan, omdat we zelf geen stoeltjes bij ons hebben. Ook kregen we van hun het een en ander aan eten, wat er ook zonder probleem inging.

Inmiddels zijn we tot ongeveer 400 km genaderd van onze eindbestemming Durrës in Albanië. Maandagochtend komen we eerst nog even door een heel klein stukje Bosnië, de lange landtong van Kroatië wordt namelijk voor 10 km eventjes onderbroken. Daarna vervolgt Kroatië weer. Als alles goed gaat, hopen we donderdag op de eindbestemming aan te komen. We genieten enorm van deze reis maar het lijkt ons ook gaaf om in Albanië te zijn.

Het opgehaalde bedrag is gestegen naar bijna 9500 euro! We willen iedereen die hieraan heeft bijgedragen heel erg bedanken en we hopen dat we het tweede streefbedrag ook nog gaan halen.