#11 9 augustus 2019

Maandagochtend kwamen we na een paar uur fietsen aan bij de grens van Bosnië. Daar was het voor ons erg vermakelijk dat we langs de eindeloze rij auto's konden fietsen. Nadat Jasper zijn id-kaart vluchtig liet zien, mochten we allebei gelijk doorfietsen. We vonden het wel grappig om toch nog een stukje Bosnië te pakken. Na ongeveer 10 kilometer kwamen we weer Kroatië in.

Dinsdag zijn we Montenegro ingefietst. Bij de grens moesten we toch nog een halfuurtje wachten, want de grens zat potdicht. We stonden netjes vooraan te wachten toen we hoorden dat het overheidssysteem van Kroatië eruit lag. Na een tijdje mochten we gelukkig verder fietsen. In de buurt van Kotor namen we het pondje bij de baai van Kotor zodat we niet het meer om hoefden te fietsen.

Woensdag hadden we bijna aan het einde van Montenegro nog een lekke band. We stonden langs een oud boerderijtje waar een oud mannetje naar ons toe kwam en ons begon te helpen. Hij liet ook trots z'n eigen fiets zien. Het was een erg leuke ervaring!
In de middag kwamen we dan toch echt Albanië binnen. Zonder iets te hoeven laten zien mochten we zo doorrijden. Net voorbij de grens stond een kraampje van Vodafone. We wilden twee simkaarten kopen, zodat we in Albanië internet hadden en gewoon contact met thuis konden houden, alleen moest je daar 18 voor zijn en we zijn allebei nog 17. Rogier heeft in zijn beste Albanees geprobeerd het mannetje om te praten en uiteindelijk met wat geld voor een kopje koffie mochten de simkaarten op de ID van Jaspers vader worden gezet. Voor de laatste keer overnachtten we op een camping, de volgende dag legden we de laatste kilometers af naar Durrës.

Donderdag werden we leuk opgewacht bij het huis van Henk en Marianne. Na de nodige begroetingen gingen we snel naar binnen, want daar stond de airco op volle toeren te draaien. 's Avonds kregen we een heerlijke Hollandse maaltijd, waar we vanzelfsprekend erg van genoten.

Die avond trokken we in het oude huisje van Henry Bax, waar we nu heerlijk genieten van een echt bed. Vrijdag gaan we met Henk en Marianne naar Krujë, waar we een oud kasteel bezoeken.

Nu onze tocht ten einde is gekomen, willen we iedereen die gesponsord heeft nogmaals hartelijk bedanken. We zitten nu ruim boven de 10.000 euro! We vonden het erg leuk dat er zo werd meegeleefd tijdens het fietsen. Het was voor ons een hele mooie ervaring die we nooit zullen vergeten.

En daar sluiten alle medewerkers van ZGG zich graag bij aan. Vanaf onze werkplek op het zendingsbureau, of vanuit onze woning in één van de zendingslanden hebben we meegeleefd met deze sportieve actie! We vinden het getuigen van moed en doorzettingsvermogen dat jullie deze tocht op een eigenlijk probleemloze wijze hebben gemaakt en er zóveel geld mee hebben opgehaald voor het werk van ZGG. We willen jullie hartelijk danken voor de inzet, voor het trouw versturen van blogteksten en foto's en voor de kans die we allemaal kregen om met jullie 'mee' te reizen. Bovenal zeggen we de Heere dank dat Hij jullie heeft bewaard onderweg en alles gaf wat nodig was. Geniet nu maar heerlijk van jullie weekje vakantie in Albanië!

Wilt u ook uw reactie achterlaten voor Jasper en Rogier? Stuur een mail naar djvaneckeveld@zgg.nl. Reacties zullen verzameld worden op de blogpagina. Graag erbij melden of uw reactie met voornaam, voornaam + achternaam of anoniem vermeld moet worden.