#6 20 juli 2019

Inmiddels zijn we aangekomen in Oostenrijk! En hebben we er ruim 1000 km opzitten.

Woensdag hebben we volgens de planning München bereikt, waar we hebben overnacht bij mensen thuis. Het was heerlijk om weer eens in een huis te overnachten en in een normaal bed te slapen!
Donderdag hadden we een rustdag. Na lekker uitgeslapen te hebben, zijn we naar een grote fietsenwinkel gegaan, omdat we wat klein onderhoud aan onze fietsen moesten doen en nog wat spullen aan moesten schaffen. We raakten aan de praat met de eigenaar, die onze tocht erg leuk vond. Nadat hij erachter was gekomen dat Rogier ook bij een fietsenmaker werkt, bood hij aan dat we mochten werken voor korting. Uiteindelijk hebben we ruim 180 euro bespaard! Maar omdat we tot half negen bezig zijn geweest was onze rustdag weer goed gevuld.
Vrijdag hebben we dan eindelijk Oostenrijk bereikt. Na ruim 900 km in Duitsland te hebben gefietst is het lekker om aan het volgende land te beginnen.
Toen we vrijdag voor het eerst in de verte de bergen van Oostenrijk zagen, schrokken we wel even. Ineens beseften we goed hoe zwaar het gaat worden. Maar nu we de eerste kilometers door Oostenrijk hebben gehad en vrijdag op zaterdag aan een mooi meer tussen de bergen overnachtten, is het vooral heel mooi.

We hebben ook gezien dat er al aardig wat mensen zijn die onze route dagelijks volgen via strava (een link om ons ook dagelijks te volgen staat op de algemene pagina van onze blogs.) Wij vinden het erg leuk om te zien dat er veel meegeleefd wordt, dank daarvoor!