#7 24 juli 2019

Zaterdagavond na een dag fietsen in de hitte kwamen we op een overbezette camping aan. Daar werden we op een plaats waar al iemand stond erbij gepropt. Dus stonden we uiteindelijk tussen de achterkant van een caravan en een hek; het paste maar net. 's Avonds ging het erg hard onweren en dat zorgde voor een behoorlijk spektakel tussen de bergen in. We bleven daar het weekend staan en zondagmiddag zijn we een paar kilometer verderop in Maishofen naar een Nederlandse dienst gegaan. Het was mooi om weer een keer in de kerk te zijn.

Maandagochtend vertrokken we met het idee dat het weer een gewone fietsdag zou worden, niets bleek minder waar... Er ging die dag wat fout: we volgden gewoon braaf de route volgens de navigatie, maar we kwamen er op een gegeven moment achter dat de piek in de hoogtekaart van 2500 meter een tunnel bevatte, dus we gingen die niet beklimmen. Geen probleem voor de rest want klimmen deden we al genoeg... Op een gegeven moment komen we bij de tunnel aan en blijkt het een spoortunnel te zijn waar je alleen met de trein doorheen kon. Als we dat niet deden, moesten we twee dagen omfietsen om op hetzelfde punt uit te komen en dat kon niet want we hadden de volgende dag met iemand uit de kerk een afspraak die in de buurt zou zijn. Uiteindelijk moesten we dus 10 kilometer de trein nemen wat ons erg veel pijn deed...

Op dinsdagochtend gingen we laat op ons gemakje weg, we hoefden maar 30 kilometer af te leggen die dag want we gingen naar een bevriende familie die in Döbriach op een camping stond. Daar gaan we ook nog een rustdagje houden omdat het heel mooi aan de Millstätter See ligt. Onderweg hadden we met iemand uit de kerk afgesproken. Na gezellig wat gedronken te hebben, ging hij ons met zijn drone filmen terwijl wij aan het fietsen waren. De ongetwijfeld mooie beelden hopen we in de volgende blog te zetten. De rest van de dinsdag hebben we gerelaxed en gezwommen waarna we heerlijk hebben gegeten. Het deed ons erg goed om weer een keer een lekkere meer-pans-maaltijd te nuttigen.

Het binnengehaalde sponsorgeld is inmiddels boven 9000 euro! Het is voor ons echt een motivatie om te zien dat er zoveel gesteund wordt. We zouden het geweldig vinden als we ook ons 2e streefbedrag van 10000 euro halen. Helpt u mee?