#8 29 juli 2019

Vorige week woensdag hebben we een heerlijk rustdagje gehouden. We hebben goed gegeten en verder een beetje in en rond het meer gehangen omdat het erg warm was.

Donderdag moesten we toch echt weer verder; we wilden graag Slovenië bereiken. Het was ongeveer 90 km dus volgens ons moest dat goed te doen zijn. Na 80 km te hebben gefietst, in erg benauwd weer, kwamen we erachter dat de laatste 10 kilometers van Oostenrijk nog heel zwaar zouden worden. We moesten nog 800 meter stijgen! 2,5 uur en 10 haarspeldbochten verder waren we dan eindelijk boven. Daar gingen we in een tunnel de grens met Slovenië over.
Omdat we allebei erg moe waren van de klim zijn we naar de eerstvolgende camping gefietst om daar onze tent op te slaan.

Toen we vrijdagmorgen wakker werden, kwamen we erachter dat we nog niet helemaal hersteld waren van de klim van de vorige avond. We besloten 's ochtends rustig aan te doen en hebben uiteindelijk 50 km naar Ljubljana gefietst. Daar besloten we in een hostel te overnachten, omdat er geen campings in de buurt waren. Het eerste hostel dat we probeerden, was helaas vol. Na één hostel gebeld te hebben en door verschillende hostel-eigenaren half Ljubljana door te zijn gestuurd, hebben we uiteindelijk toch een plekje gevonden.