#9 31 juli 2019

Zaterdagochtend zijn we vanuit het hostel in Ljubljana verder richting de Kroatische grens gefietst. Na flink wat geklommen te hebben, kwamen we toch echt in het een na grootste land van onze fietstocht. We zochten een paar kilometer voorbij de grens een camping op, waar we het weekend gingen overnachten. We kwamen op een hele kleine camping met maar zes standplaatsen, toch was het wel gezellig. 's Avonds ging het heel hard onweren en regenen, dus zorgden we ervoor dat de tent goed vast stond. Heel de zondag bleef het echter regenen, waardoor we beperkt bleven tot de paar kubieke meter die onze tent rijk was. Dus was het best een saaie dag voor ons, al konden we nu natuurlijk wel goed uitrusten.

Maandagochtend hield de regen rond een uur of 9 op en was het de rest van de dag aardig droog. Dat was wel fijn, want we hadden aan het begin al een pittige klim. In het begin van de middag kwamen we bij de Kroatische kust aan en de rest van de dag fietsten we dicht bij het water. Op de kustweg was het echter wel erg druk met auto's. We moesten dus goed oppassen en konden niet heel lekker fietsen. Aan het einde van de fietsdag vonden we een mooie camping aan het water, waar we gauw een duik in namen. Het was heerlijk om zo even lekker af te koelen in het heldere water!

De volgende dag was het een stuk rustiger op de weg: er reden veel minder auto's, waardoor we echt konden genieten van het prachtige uitzicht dat we hadden. Veel toerende automobilisten en motorrijders staken vrolijk hun hand op of zwaaiden even naar ons. Veel mensen vinden het erg leuk wat we doen. We vinden het ook grappig dat zonder dat ze eigenlijk de omvang van de tocht weten, toch laten zien dat ze het gaaf vinden. Zulke leuke dingen bevorderen onze stemming enorm! Na een dag lekker gefietst te hebben kwamen we dinsdagavond aan in de buurt van Zadar waar we weer genoten van een camping aan het water.