Guinee: 21 april 2020

Verder reiken

Op deze al wat gedateerde foto ziet u Richard. Staande voor La Salle de Lecture geeft hij uitleg over het gebruik van corona-preventiemiddelen.

Sinds die tijd is er veel veranderd. De leeszaal zit dicht; zondags komen we op overheidslast niet meer bij elkaar; zelf zitten wij nu twee weken in quarantaine. Langzaam maar zeker dringt het virus hier ook door. Er zijn nu meer dan 600 geregistreerde gevallen. Rekening houdend met het feit dat er maar één testcentrum in Guinee is, weten we dat dit cijfer een deel van de werkelijkheid is. We weten niet waar het eindpunt van deze pandemie ligt. 

Door veel plannen is een streep gegaan. Dat is moeilijk. Je wordt letterlijk uitgeschakeld. Zeggen dat de Heere heeft ons niet nodig heeft, is nog wat anders dan dat beleven.
Als zondagse groep proberen we wel contact te houden: via telefoon en via WhatsApp. De mogelijkheden zijn echter beperkt. Niet iedereen heeft een smartphone. En als ze die al hebben, zijn er niet altijd middelen om een internettegoedkaartje te kopen. Ondertussen gaan we wel door met het delen van preken en het zoeken naar andere mogelijkheden. 

Tijdens onze digitale gebedsbijeenkomst ter voorbereiding op de teamvergadering moesten we denken aan Haggaï 2. Daar lezen we over de tempelbouwers die, met de voeten in de modder, bezig zijn met het bouwen van de tweede tempel. Ontmoedigd zijn ze. Maar dan laat de Heere hen zien wat Híj ziet; een blik die véél verder reikt dan de onze: Zijn Heerlijkheid die komt!
Dit hoofdstuk bemoedigt ons. We weten dat wat er nu gebeurt, gevolg is van Zijn Godsregering. Jezus lééft. Het is Pasen geweest en Zijn Koninkrijk komt zéker. De uitkomst, ook van deze pandemie, is bij de Heere allang bekend. 

Tegelijk beseffen we dat het voor u en voor onze gemeenten ook moeilijk is in deze tijd. Wij bidden als Guinee-team voor u. Moge de tekst die ons bij de uitzending meegegeven is, tot bemoediging zijn voor ons allemaal: 

Ziet, de Bewaarder Israëls zal niet sluimeren, noch slapen.
De HEERE is uw Bewaarder, de HEERE is uw Schaduw, aan uw rechterhand. 

Psalm 121

Teun en Gerdien Hakvoort

 


Lees hier alle ervaringen van ZGG-medewekers in de coronacrisis.