Voorjaarsactie 2023 #2

Lieve moeder,

Hebt u het al gehoord? Mijn leven is totaal veranderd. Ik reis, ik verdwaal, ik wacht geduldig, ik zoek en ik vind! Mensen vind ik, op afgelegen plaatsen in uitgestorven dorpen. En als ik hen gevonden heb, begint mijn werk.
Nu val ik echt met de deur in huis. Ik ga het wat duidelijker uitleggen en voor u opschrijven wat ik zoal meemaak.

Sinds 1 januari ben ik ‘dorpenwerker’. Dat is iets anders dan het bestaande zendingswerk. Daarin wordt gewerkt aan het vormen van een christelijke gemeente op één plaats.
Als dorpenwerker ga ik vanuit zo’n plaats aan het werk. Met mijn auto trek ik eropuit, de bergen in, over smalle wegen en slecht wegdek. Soms rijd ik wel een uur lang over een weg waar ik niemand tegenkom: geen auto, geen motor, geen fiets, geen wandelaar. Toch rijd ik door, omdat ik weet dat de weg uitkomt in een dorp. En dat is mijn bestemming: mensen ontmoeten in afgelegen dorpen om hen te wijzen op de enige weg van behoud: Jezus Christus.

Ik voel dat u zich afvraagt waarom ik mijn andere werk heb opgezegd. U kent Albanië, ook al woont u zelf in het Westen. U kent ook de Bijbel. U hebt mij erin onderwezen, waarvoor ik u heel dankbaar ben. Maar al bent u mijn moeder, dat wil niet zeggen dat u mij altijd begrijpt. Sinds ik die tekst uit Spreuken 24 las, ben ik onrustig vanbinnen en moet ik erop uit. Het gaat om vers 11: ‘Red degenen, die ter dood gegrepen zijn; want zij wankelen ter doding, zo gij u onthoudt.’

Grijpt u dat niet aan? Ter dood gegrepen! Mijn familie, mijn buren, mijn dorpsgenoten. Maar ook daarbuiten, in de leeggelopen dorpen en in de volstromende wijken van de steden, óveral wonen mensen! Ze wankelen ter doding, ‘zo gij u onthoudt.’ Moeder, het beklemt me, en daarom doe ik nu dit werk. Wat is mijn rustige leven waard als ik weet dat mensen zullen omkomen, maar niets doe tot hun behoud?

Volg de online campagne

Ter gelegenheid van de ZGG Voorjaarsactie 2023 volgen we een 'dorpenwerker' in Albanië bij het werk dat hij doet. In een lange brief aan zijn moeder doet hij verslag van allerlei ontmoetingen. Lees mee in de brief en ontdek voor welke situaties een dorpenwerker kan komen te staan. Let op: de brief is geen historisch verslag, maar een impressie.
Aflevering 1 | Aftrap: Zoeken naar onbereikten
Aflevering 3 | Brief #2: Miserabele plaats
Aflevering 4 | Brief #3: 'Ik vertrek naar Amerika'
Aflevering 5 | Brief #4: 'God zorgt goed voor ons'
Aflevering 6 | Brief #5: Daar stond een schaap...
Aflevering 7 | Brief #6: Ik drong niet tot hen door
Aflevering 8 | Brief #7: 'Ik zou graag meer willen lezen'

Steun de Voorjaarsactie!

1. Gebruik de machtigingskaart bij dit artikel in de Paulus van maart 2023 (pagina 8-9).
2. Doneer via de doneerpagina op onze website.
3. Gebruik deze Tikkie-link voor een snelle overboeking.
4. Scan onderstaande QR-code voor dezelfde Tikkie-link.