Voorjaarsactie 2023 #8

Een dorpenwerker in Albanië schrijft zijn moeder een brief. In #7 ontmoette hij ondernemende mensen, die toch niet écht over de toekomst willen praten. Vandaag #8: het besluit van de brief aan moeder.

'Ik zou graag meer willen lezen'

Als ik teruglees in mijn brief kom ik erachter hoeveel er te vertellen is over mijn nieuwe functie als dorpenwerker voor de kerk. U hebt het gelezen, moeder: mijn werk is beperkt en klein. Mijn hart vult zich dagelijks met nieuwe ongerechtigheid en ik ben soms bang om van Christus te getuigen. Maar u weet het: Gods Geest werkt krachtig, dwars door alles heen! De onbereikte die ik na veel uren autorijden gevonden heb, is voor God ten allen tijde bereikbaar. Dat is zo’n grote troost!

Moeder, u kent mij. U hebt mij zien ontwikkelen. Ik weet dat u mij niet in de steek laat: u hebt op Papoea en in Nigeria bewezen een moederkerk te zijn totdat zelfstandigheid zich aandient en de dochterkerk een zusterkerk kan worden. Wij zijn in Albanië zover nog niet. Maar uw kind in Albanië komt op leeftijd. Uw kind in Albanië is geraakt door de nood van ongeredde zielen op afgelegen plaatsen. Mag ik u dan nogmaals vragen om mij van harte te steunen?

Dat kan als eerste met uw gebed: dagelijks, of meerdere keren per dag. Bid alstublieft om het werk van Gods Geest, Die de schamele woorden uit mijn mond gebruiken kan om harten te raken. Hij kan mij ook die woorden geven als ik zelf met een mond vol tanden sta. Vraag God om bescherming op mijn reizen en op de soms duistere plaatsen waar ik kom. Hij kent de wegen waarop mijn voet zal gaan. Smeek of Christus het hart vervult van Albanezen die Hem het liefst bij zich vandaan houden. Bid voor Albanië, geliefde moederkerk.

Ik weet dat u er daarnaast alles aan doet om in financiële zin het zoeken naar onbereikten in Albanië mogelijk te maken. Daar ben ik heel dankbaar voor, en ik hoop dat deze brief u ook inzicht geeft in het bijzondere belang van dit werk. Om te voorkomen dat u denkt dat ik een buitengewoon goed mens ben, wil ik u graag nog één ding vertellen. Dan merkt u dat de Heere het werk van mensen gebruiken wil, maar steeds weer op een andere manier dan wij zouden verwachten.

Een van mijn collega’s, die op zondag ook voorgaat in de kerkdienst, typt zijn preken uit op de computer en laat ze daarna printen bij de printshop in het dorp. Hij kent de eigenaar van de printshop inmiddels wel.
Een tijdje terug haalde mijn collega zijn geprinte preek op bij de shop. De eigenaar vroeg: ‘Ik ben eigenlijk benieuwd, waar haal jij die preken vandaan?’
‘Nou, die schrijf ik zelf.’
‘Ah vandaar’, zei de eigenaar. ‘Ik lees je teksten altijd even door, en ik zie vaak spelfouten erin staan.’
Mijn collega wist even niet hoe hij moest reageren op deze opmerking. Maar dat hoefde ook niet, want de eigenaar ging alweer verder: ‘Mag ik vragen of je voor mij een Bijbel hebt? Ik zou graag meer willen lezen…’

Ik wens u van harte Gods zegen, moeder!

Uw kind uit Albanië

 

Lees heel de online campagne

Ter gelegenheid van de ZGG Voorjaarsactie 2023 volgen we een 'dorpenwerker' in Albanië bij het werk dat hij doet. In een lange brief aan zijn moeder doet hij verslag van allerlei ontmoetingen. Lees mee in de brief en ontdek voor welke situaties een dorpenwerker kan komen te staan. Let op: de brief is geen historisch verslag, maar een impressie.
Aflevering 1 | Aftrap: Zoeken naar onbereikten
Aflevering 2 | Brief #1: Lieve moeder...
Aflevering 3 | Brief #2: Miserabele plaats
Aflevering 4 | Brief #3: 'Ik vertrek naar Amerika'
Aflevering 5 | Brief #4: 'God zorgt goed voor ons'
Aflevering 6 | Brief #5: Daar stond een schaap...
Aflevering 7 | Brief #6: Ik drong niet tot hen door

Steun de Voorjaarsactie!

1. Gebruik de machtigingskaart bij dit artikel in de Paulus van maart 2023 (pagina 8-9).
2. Doneer via de doneerpagina op onze website.
3. Gebruik deze Tikkie-link voor een snelle overboeking.
4. Scan onderstaande QR-code voor dezelfde Tikkie-link.