Opening kringloopwinkel in Werkendam

2 april – Werkendam

Vandaag was het zover: Kringloop Werkendam werd officieel geopend! 

Annemijn Vink, communicatievrijwilliger, begon het openingsmoment door iedereen welkom te heten. Ze gaf vrijwel direct het woord aan Sander Molenaar, de voorzitter van het bestuur. Sander blikte terug op de afgelopen maanden waarin veel werk is verzet door de enthousiaste vrijwilligers. Hij sprak zijn dank uit richting hen, en ook richting ds. H.J. Agteresch, predikant van de gereformeerde gemeente in Werkendam.

Vervolgens gaf Annemijn het woord aan dhr. P. Eikelboom, directeur van ZGG. 'Doel bepaalt motivatie', zei Eikelboom. Hij vertelde hoe Anton Herrebout, vrijwilliger in de kringloopwinkel en werkzaam bij ZGG, tijdens een bezoek in Ecuador aan de leden van de zendingsgemeente uitlegde dat de financiën voor het werk van ZGG ingezameld worden door talloze kinderen, jongeren en volwassenen in Nederland. Dit was een totaal nieuw inzicht voor de Ecuadoraanse gemeenteleden, en het ontroerde hen. 'Het is belangrijk dat u weet van het doel', sloot Eikelboom af, 'omdat het de motivatie is voor het werk in deze kringloopwinkel.' 
Dhr. Eikelboom overhandigde namens ZGG een dienblad aan Sander Molenaar. Het dienblad kan gebruikt worden om de vrijwilligers van koffie of thee te voorzien. Daarbij worden ze elke keer herinnerd aan het doel: het blad is gevuld met zes foto's van mensen uit de zendingslanden. 

Nu vroeg Annemijn ds. Agteresch naar voren. De predikant, ook deputaat voor de zending, memoreerde een zondag tijdens een bezoek in Nigeria. Hij was op weg naar een gemeente op een wat afgelegen plaats. Op hun route kwamen ze enkele mensen tegen die, beladen met spullen, onderweg waren naar de markt om daar de spullen te verkopen. Ds. Agteresch: 'We riepen hen op: Kom, ga met ons, en doe als wij! We weten vanuit Jesaja 55 vers 1 en 2 dat op de markt van vrije genade één stem boven alles klinkt. Het is de stem van de Zaligmaker, Jezus. Het is mij tot grote vreugde dat deze kringloopwinkel nu geopend wordt, en bijdraagt aan de verkondiging van het Evangelie over deze wereld.'

Wethouder R. van Vugt kreeg als laatste het woord. Hij noemde het woord 'rentmeesterschap' ter gelegenheid van dit moment. Een kringloopwinkel is een duurzaam initiatief, en in dit geval geeft het zelfs een verbinding met andere bevolkingsgroepen op de wereld. Met een glimlach gaf hij aan overrompeld te zijn door de snelheid waarmee de plannen voor deze winkel ten uitvoer zijn gebracht. 'En natuurlijk vind ik het ook fijn dat er weer een pand in onze mooie winkelstraat is gevuld', sloot hij af. 

Dhr. Eikelboom, ds. Agteresch en wethouder Van Vugt werden uitgenodigd om de onthulling van het logo te verrichten, waarna de deuren officieel werden geopend. Het publiek bewonderde het mooie bord boven de winkel, maar trok toen massaal de winkel in om onder het genot van een kop koffie en iets lekkers de eerste aankopen te doen. 

Hieronder vindt u foto's van de opening. Bent u benieuwd hoe de winkel er vanbinnen uitziet? Rijd dan snel een keer langs in Werkendam en zie het met eigen ogen!

Kringloop Werkendam
Plein 4
Werkendam
info@kringloopwerkendam.nl

Openingstijden
Woensdag 10.00-16.00 uur
Vrijdag 10.00-16.00 uur
Zaterdag 9.30-15.00 uur

Kringloop Werkendam is de achtste kringloopwinkel die fondsen werft ten bate van ZGG. Kijk hier voor een overzicht van alle winkels.


Annemijn Vink is ceremoniemeester van het openingsmoment. 


Dhr. P. Eikelboom overhandigt voorzitter Sander Molenaar een theeblad waardoor het doel van de kringloopwinkel nooit uit het oog verloren zal worden.Het publiek luistert aandachtig naar de toespraken bij de opening.


Ds. H.J. Agteresch is als gemeentepredikant én zendingsdeputaat blij met de opening van Kringloop Werkendam.


Wethouder R. van Vugt van gemeente Altena sluit de toespraken af met enkele gedachten over 'rentmeesterschap', waar deze nieuwe winkel in Werkendam een voorbeeld van is.Dhr. Eikelboom, ds. Agteresch en wethouder Van Vugt onthullen vervolgens het bord boven de ingang van de kringloopwinkel.


En daarmee kan de verkoop in Kringloop Werkendam beginnen!