Voorjaarsactie 2023 van start

3 maart – Woerden

De Voorjaarsactie van ZGG is gestart! Dit jaar is het thema van de actie Zoeken naar onbereikten in Albanië. Hoewel Albanië maar zo'n 2.000 kilometer bij Nederland vandaan ligt, is het land in veel opzichten totaal anders dan het onze. Er zijn veel geïsoleerde dorpen, waar beperkt contact met de wereld buiten het dorp is. In deze dorpen wonen wel mensen met een ziel, voor wie het Evangelie ook de enige weg tot behoud is. ZGG in Albanië voelt de geestelijke nood van deze onbereikte zielen, en zet daarom in op dit thema. 

De komende weken kunt u meer informatie rond het thema verwachten op de homepagina van onze website en in de social media. Een 'dorpenwerker' schrijft in een brief aan moeder over de ontmoetingen zoals die plaatsvinden in geïsoleerde dorpen. In zeven afleveringen wordt de brief gepubliceerd. Hoewel deze brief bedoeld is om de Voorjaarsactie meer gezicht te geven en dus geen historisch document is, doet de tekst u 'meereizen' met dit werk.  

Bekijk hier de aftrap van de Voorjaarsactie. Dit artikel is ook in de Paulus van maart gepubliceerd. De noodzaak van het vinden van onbereikten komt klemmend naar voren. Draagt u bij aan de zoektocht? Klik hier voor de mogelijkheden.